Agenda

Finale KNHS Divoza Kampioenschap Jonge Dressuurpony's 2018

18
aug
  • Startdatum: 18 augustus 2018
  • Einddatum: 18 augustus 2018
  • Locatie:
  • Starttijd:
  • Eindtijd:

Voor jonge dressuurpony’s wordt jaarlijks het KNHS-Divoza kampioenschap georganiseerd. Doel is de aanleg als dressuurpony op jonge leeftijd te toetsen en de fokkerij van sportpony’s te stimuleren.

Wie kan meedoen?

Aan het kampioenschap en de voorafgaande selectiewedstrijden kunnen vierjarige (geboren in 2014), vijfjarige (geboren in 2013) en zesjarige (geboren in 2012) pony’s meedoen die behoren tot de categorie C of D. Aan de selectiewedstrijden kunnen pony's van alle rassen die aan de deelnamevoorwaarden voldoen meedoen.

Deelname

Voorafgaand aan de finale van het KNHS Divoza Kampioenschap Jonge Dressuurpony's worden er verschillende selectiewedstrijden georganiseerd. Van de selectiewedstrijden worden de beste twintig combinaties per leeftijdsrubriek uitgenodigd om in de finale te komen strijden voor het kampioenschap. Deze finale vindt plaats op 18 augustus 2018.

Selectieprocedure

Tijdens de selectiewedstrijden worden de pony’s beoordeeld op stap, draf en galop, de gedragenheid, souplesse, algemene indruk en exterieur. Er komen steeds maximaal drie combinaties per leeftijdscategorie tegelijk in de baan om op verzoek van de jury een aantal verrichtingen te tonen.

 Kampioenschap Jonge Dressuurpony's

Onze partners