NRPS Hengstenshow

NRPS Hengstenshow 2019

ERMELO- Zondag 10 maart aanstaande wordt de jaarlijkse hengstenshow van het NRPS georganiseerd. Tijdens deze show wordt de nieuwe jaargang hengsten gepresenteerd. Er zijn dan niet alleen jonge hengsten aanwezig, maar ook de eerder goedgekeurde hengsten geven een mooie invulling aan het programma.

 

Graag zien wij de inschrijving van uw hengst tegemoet: info@nrps.nl

 

 

 

In 2018 had de hengstenshow een gevarieerd programma. Er zijn hengsten aan de hand, los in de baan en onder het zadel gepresenteerd. Enkele hengsten lieten een mooie kür op muziek zien, terwijl andere hengsten zich van hun beste kant lieten zien in een springparcours. Diverse hengstenhouders hebben een dekking beschikbaar gesteld voor de verloting, waardoor er meer dan 20 dekkingen verloot konden worden! Ook was er als extra prijs door Horsepoint een cadeaubon van 250 euro beschikbaar gesteld.  Enkele hoogtepunten van de Showdag zijn hieronder beschreven.

Kampioenen Hengstenkeuring 2018

Dit jaar zijn er geen hengsten met de beste draf gekozen, maar er zijn kampioenen van de hengstenkeuring benoemd. Er werd zowel een kampioen bij de springhengsten als bij de dressuurhengsten gekozen, ook is er een kampioen bij de pony’s benoemd.

 

Bij de springpaarden is Karaldo VDL (Harley VDL x Chin Chin) gekozen tot kampioen. Karaldo VDL is gefokt door H. en A. Barenkamp uit Ter Apel en de hengst is in eigendom van Van de Lageweg. Cantos VM (Cantos x Cardento) was ook uitgenodigd voor de kampioenskeuring. In totaal zijn er 12 springhengsten goedgekeurd.

 

Bij de dressuurpaarden is Love Just Mickey (Lord Leatherdale x Negro) kampioen geworden. Deze hengst is gefokt door Maatschap Pleyter uit Zalk en is in eigendom van M. Zaz uit Nijkerk. El Perdón (El Capone x Negro) en J- Hyde v/d Wolfshoeve (Johnson x OO Seven) waren ook uitgenodigd voor de kampioenskeuring. In totaal zijn er maar liefst 14 dressuurhengsten goedgekeurd.

 

De nieuwe jaargang pony’s is met 4 hengsten niet groot, maar er is wel een mooie kampioen gekozen. De eretitel is gegaan naar Veenstra’s Krack (Veenstra’s Grapjas x Orchard Red Prince). Deze hengst is in eigendom en gefokt door Erik Veenstra uit Nuis. Ook Damon du Bois (Don Cremello du Bois x Dornik B) was uitgenodigd voor de kampioenskeuring.

V.l.n.r. Karaldo VDL, Love Just Mickey, Veenstra’s Krack

Piet Verkerk NRPS-Paardenman van het jaar 2017

 Ooit begonnen met "een pony voor de zoon", is Piet nu een succesvolle ponyfokker en tevens een van de grootste steunpilaren van de vereniging op het gebied van hand- en spandiensten. Hij is letterlijk dag en nacht bereid om hulp te bieden wanneer iemand die nodig heeft. Op alle evenementen van het NRPS is hij er gewoon, en steekt de handen uit de mouwen bij alles wat zich voordoet. Niet om de aandacht naar zich toe te trekken, maar juist onopvallend en heel efficiënt. Alsof het de gewoonste zaak van de wereld is... voor Piet Verkerk is dat het ook, en mede daarom houdt iedereen die bij het NRPS betrokken is, van hem. Maar ook omdat Piet van lachen en gezelligheid houdt, en je hem nooit op een slecht humeur zult betrappen.

Als iemand de titel NRPS Paardenman van het Jaar verdient, is het Piet Verkerk!

Kampioenen Jonge Hengsten

De Kampioen Jonge Hengsten wordt gekozen uit de hengsten die het verrichtingsonderzoek met succes hebben doorlopen en/of het goed doen in de sport, en waarvan de eerste nakomelingen zijn geïnspecteerd. De eer bij de rijpaard hengsten was voor Fireball (Fürstenball x San Remo). Bij de pony’s ging de eer naar Heer Orchard Bolshoi (Heitrak’s Marvin x Wester Aikema’s Norbert).