KNHS Divoza Kampioenschap

KNHS Divoza Kampioenschap Jonge Dressuur Pony's

KOOTWIJK (KNHS) - In Kootwijk werd vandaag gestreden om het KNHS-Divoza kampioenschap voor jonge dressuurpony’s. Bij de vijfjarigen kwam de goedgekeurde NRPS-hengst Don Davino Horse Point (v. Don Carino du Bois) onder Kim Noordijk als beste uit de bus met de topscore van 91,75.

Bij de vijfjarigen stak er een pony met kop en schouders bovenuit en dat was Don Davino Horse Point. “Over de hele linie was het een sterke groep, met deze imponerende hengst als echte uitschieter. Hij beschikt over veel balans en drie fantastische gangen”, blikt jurylid Jacques Verkerk terug. Gastamazone Bo Oudhof lijkt zich daarin te kunnen vinden. “Hij kreeg van mij een 9.5. Het is een complete pony, die al heel goed kan schakelen en makkelijk in de hand is. Het was echt genieten.”

Don Davino kreeg de hoogste punten van de dag. De andere deelnemende NRPS-pony's in de topvijf  waren Power Girl (v. Power and Paint) met Margje Janssen, vierde bij de zesjarigen met 80.13 punten; Schierensees Mithril (v. Schierensees Marillion) onder het zadel van Marten Luiten, vierde bij de vijfjarigen met 84 punten; en First Hummer (v. FS Mr. Right) met Rianne Ashley Ubels, vijfde bij de vijfjarigen met 80.25 punten

Uitslagen KNHS Divoza Kampioenschap jonge dressuurpony’s
6-jarigen
1. Castenrayseweg’s Dreamboy (v. Molenhorn's Lucky Boy), NWPCS, Sam van der Kuijl, 87 punten
2. Den Östriks Jaron (v. Good Looking), NWPCS, Lara van Gaal, 83.38 punten
3. M&N’s Waldemar (v. Winston), NWPCS, Estelle Knook, 82.63 punten
4. Power Girl (v. Power and Paint), NRPS, Margje Janssen, 80.13 punten
5. Odini (v. Sulaatik’s Versace), NNFPS, Loussan Gritter, 78.63 punten

5-jarigen
1. Don Davino Horse Point (v. Don Carino du Bois), NRPS, Kim Noordijk, 91.75 punten
2. Oosterbroek Fenix (v. Orlando), NNFPS, Robin Heiden, 87.38 punten
3. Goldwin's Hoeve’s Valerion (v. Valerio), NWPCS, Marten Luiten, 84.5 punten
4. Schierensees Mithril (v. Schierensees Marillion), NRPS, Marten Luiten, 84 punten
5. First Hummer (v. FS Mr. Right), NRPS, Rianne Ashley Ubels, 80.25 punten

4-jarigen
1. Houdringe’s Raspoutin (v. Leuns Veld’s Lord), NWPCS, Romy Schaftenaar, 88.75 punten
2. Amalia’s Lucas (v. Vlagberg’s Carway), NWPCS, Eline Agterberg, 84.75 punten
3. Coelenhage Parco (v. Match), NWPCS, Maxime van Dijk, 83.88 punten
4. Make My Forest (v. Elshof Marnix), NNFPS, Isa van der Arend, 83.88 punten
5. Coelenhage's The Count (v. Leuns Veld’s Lord), NWPCS, Emma van Esveld, 76.5 punten           

Don Davino Horse Point


De afgelopen jaren hebben vele NRPS pony's fantastisch gepresteerd in deze competitie waarbij o.a. Don Davino Horse Point (Don Carino du Bois x FS Don't Worry) ,Don Ducky C-Two (FS Don't Worry x FS Champion de Luxe), El Diego (Evanto's Nieuwmoed x Idzard), Majos Cannon (Marchi x Hassan II), Nikita van den Hout (Aester El Nino x Silvertop's Ricco) dit kampioenschap zelfs wisten te winnen. Maar ook EK & kader pony's wisten op jonge leeftijd al te overtuigen in deze competitie waar Paso Double (Bodo x Inselfürst), Ciske van de Beekerheide (Composer van de Beekerheide x Zelder's Ashly), Ivano (Idzard x El Khafif ox), Nina van de Beekerheide (Neptune van de Beekerheide x Kooihuster Folkert), Don Camillo du Bois (Dornik B x Eduard), Le Arendsoog (Le Matsjo x Cupkeshof Winobert) en Voltago (Volltreffer x Gomel ox) enkele hele mooie voorbeelden zijn.


Aan deze selectiewedstrijden kunnen in 2018 vierjarige (geboren in 2014), vijfjarige (geboren in 2013) en zesjarige (geboren in 2012) pony’s uit de categorie C en D deelnemen. Pony’s van alle stamboeken (en KNHS-registraties) die voldoen aan de deelnamevoorwaarden zijn van harte welkom!

 

De pony’s worden tijdens deze selectiewedstrijd beoordeeld op stap, draf en galop, de gedragenheid, souplesse, algemene indruk en exterieur. Er komen steeds maximaal 3 combinaties per leeftijdscategorie tegelijk in de baan, die vervolgens een aantal verrichtingen aan de jury tonen. Er mag deelgenomen worden aan 2 selectiewedstrijden en het hoogste resultaat telt. De beste twintig combinaties per leeftijdsrubriek worden uitgenodigd om in de finale te komen strijden voor het kampioenschap. Deze finale vindt naar verwachting in augustus 2018 plaats in Kootwijk.