Nationale Keuring

Nationale Keuring

Zaterdag 10 augustus 2019

 

 

Locatie: De Nieuwe Heuvel te Lunteren

                 Veenstraat 1

                 6741 EC Lunteren

 

 

Tijdens de Nationale Keuring strijden de beste NRPS paarden en pony’s die daarvoor tijdens de 6 provinciale keuringen zijn aangewezen om de hoogste eer.

De merries die op de provinciale keuringen opgenomen zijn in het stamboek met scores van 70 punten of meer voor het exterieur en voor de beweging, kunnen tijdens de Nationale Keuring in aanmerking komen voor het ster predicaat. Daarnaast kunnen vanaf de provinciale keuring doorverwezen stermerries met een veulen of oudere nakomeling met een 1e premie in aanmerking komen voor het voorlopig keur predicaat. Voor het hoogste exterieur predicaat van het NRPS; het keur predicaat, komen doorverwezen merries in aanmerking die aan de eisen van het voorlopig keur predicaat voldoen en een succesvolle Abop hebben afgelegd of in bezit zijn van het felbegeerde sport predicaat.

 

Nieuw dit jaar is dat de fokkerspremies voor veulens worden uitgereikt op kwaliteitsvolgorde van de Nationale Keuring. 

 

Rechtstreekse deelname aan de Nationale Keuring is alleen mogelijk voor de zadelrubriek, voor alle andere rubrieken is een doorverwijzing vanaf de provinciale of thuis keuring van toepassing. Er is voor de zadelrubriek vrije inschrijving voor NRPS geregistreerde paarden en pony’s vanaf vier jaar. 

 

Deelname aan de Nationale Keuring is voor leden van het NRPS gratis, voor niet leden zijn de kosten 20 euro per paard/pony. De kosten voor de behaalde predicaten kunt u vinden op de tarievenlijst.

 

Op 11 augustus 2018 heeft de Nationele Keuring plaatsgevonden bij Manege De Nieuwe Heuvel in Lunteren. De uitslag kunt u hier vinden.