Provinciale Keuringen

Provinciale Keuringen
 

 

Het NRPS organiseert in 2018 6 provinciale keuringen door het gehele land. Tijdens deze keuringen wordt er naar het exterieur en de beweging van uw paard of pony gekeken. Er worden 1e, 2e en 3e premies uitgereikt (waarbij een 1e premie de beste beoordeling weergeeft). De paarden en pony's die een 1e premie behaald hebben worden op kwaliteitsvolgorde geplaatst. Voor iedere fokrichting vindt er een kampioenskeuring plaats. De beste paarden en pony's worden aangewezen voor de Nationale Keuring op zaterdag 11 augustus a.s. te Lunteren. Nieuw dit jaar is dat fokkerspremies voor veulens op de Nationale Keuring worden uitgereikt. De 3-jaar en oudere paarden en pony's kunnen op de provinciale keuring bij een positieve beoordeling het stamboekpredicaat behalen. Ruinen en niet goedgekeurde hengsten kunnen ook het sterpredicaat behalen. De 3 jaar en oudere merries kunnen op de Nationale keuring de exterieur predicaten behalen (ster, voorlopig keur en keur). 

Provinciale keuringen

2018

Locatie

Oosterland

zaterdag 23 juni

Evenemententerrein Oosterland

De Mortel

zaterdag 30 juni

Manege 't Zwarte Water

Raalte

zaterdag 7 juli

Hengstenstation Tivoli

Lunteren

woensdag 11 juli

Manege De Nieuwe Heuvel

Tolbert

zaterdag 14 juli

H.J.C. Manege

Assendelft

zaterdag 21 juli

Hippisch Centrum De Delft

 

 

 

Nationale keuring

2018

Locatie

Lunteren

zaterdag 11 augustus

Manege De Nieuwe Heuvel

 

Het inschrijfgeld voor deelname aan de provinciale keuring is 12 euro per dier voor leden van het NRPS en 30 euro per dier voor niet leden. Deelname aan de Nationale keuring is voor leden gratis en 20 euro per dier voor niet leden. De tarieven voor het stamboek -, ster-, voorlopig keur- en keur predicaat staan vermeld op de tarievenlijst 2018.  


De provinciale keuringen zijn bedoeld voor merries, merries met veulens, ruinen en niet-goedgekeurde hengsten die ingeschreven staan (of kunnen worden) in het stamboek, veulenboek of register A. Voor de predicaten die merries, ruinen en niet-goedgekeurde hengsten tijdens de keuringen kunnen behalen kunt u hier klikken.

 

 

Naast de exterieur keuringen aan de hand, zijn er ook zadelrubrieken. De zadelrubriek staat open voor stamboek- en hulpstamboekmerries, ruinen en niet goedgekeurde of erkende hengsten. Er zijn aparte rubrieken voor de pony's en de paarden. In deze rubrieken kunnen de pony's en paarden hun rijtypische kwaliteiten tonen.

     

Bekijk hier informatie omtrent de Provinciale Keuringen.