Nieuwsitem

Zoon van Zeppe van de Ijsseldijk goedgekeurd in Zweden

20-04-2017

ERMELO - De driejarige Zoolander (v. Zeppe van de Ijsseldijk) is goedgekeurd bij het Zweedse ponystamboek ASRP. Dit is een mooi wapenfeit voor de A-kader springpony Zeppe, die momenteel met Pam Nieuwenhuis de sterren van de hemel springt en kans maakt op een plaats in het EK-team.

Maar het is ook een vervolg op het succesverhaal van de merrie Orchid's Black Star, moeder van de goedgekeurde hengsten Kosmo en Kwaliteit van Orchid's (NRPS) en Kryptonite van Orchid's (BRP). Orchid's Natandra, volle zus van de drie goedgekeurde broers, is namelijk de moeder van Zoolander.

Natandra is in 2013 drachtig van Zeppe verkocht naar Zweden. Haar eigenaresse Elin Schelander staat te boek als de Fokker van Zoolander. "We wachten alleen nog op de uitslag van de DNA-test op myotonie, en zijn goedkeuring is een feit als deze goed blijkt te zijn.  Van de röntgenfoto's weten we al dat die in orde zijn."

Op 25 maart warden o pGrevagården in Skövde bij het ASRP drie ponyhengsten ter keuring aangeboden. Daarvan kon alleen Zoolander aan de exterieureisen voldoen. Hij kreeg 46,5 pnt. voor zijn exterieur en 8,75 pnt. voor het springen. Op grond van zijn aftsamming, Zeppe van de Ijsseldijk x Kanshebber x Kantje's Carlando, kreeg hij er nog een punt bij en dit bracht zijn eindtotaal op 47,5. Het wachten is nu dus nog op de uitslag van het DNA (myotonie), daarnaast moet de moeder nog in het Zweedse stamboek worden opgenomen.

 

(foto Pernilla Hägg)

Onze partners