Nieuwsitem

Touche d'Allegresse wint zevenjarigen rubriek

24-04-2017

ESCHWEILER - Tijdens het Jumping Festival van 20 tot 23 april heft de NRPS-merrie Touche d'Allegresse (v. Whitesnake) de international rubriek voor zevenjarigen (1.40 m) op haar naam geschreven. In het zadel zat de australische Ruiter James Paterson-Robinson.

De finalerubriek was een tweefasenparcours op strafpunten en de tijd in de tweede fase. Met 27.55 sec was de combinatie dubbel foutloos en ook daadwerkelijk de snelste.

In de eerste wedstrijd op donderdag gingen Touche d'Allergresse en Paterson goed van start met een foutloze omloop in het 1.30 m. Dat bracht hem samen met 22 andere combinaties (van de 35) op een gedeelde eerste plaats. In het 1.35 m op vrijdag ging het niet zo goed. Dit was direct op tijd, en Touche raakte twee balken. Op de finale dag maakte ze alles goed.

De zevenjarige merrie komt uit een echte NRPS-lijn: moeder, overgrootmoeder en overgrootvader zijn NRPS-rijpaarden.Moeder Touche d'Arrogance (v. Rash R) werd geboren in 2004 en heeft 1.35 m gesprongen. Zij was het eerste veulen van de NRPS-geregistreerde Touche de Segeux (v. Andiamo Z).  De moeder van Touche de Segeux, de BWP-merrie Tonka A Vi (v. Dominard) bracht onder andere ook de NRPS-geregistreerde Talinska (v. Quatro Z), die onder de sportnaam Amazing Takkie met Janneke Boonzaaijer internationaal 1.30 m heeft gesprongen. Uit de lijn komen verder onder meer een 1.50 m en een 1.45 m springpaard.

Fokker van Touche d'Allegresse is de comb. R. van Kalmthout en W. Hagedoorn.

Onze partners