Nieuwsitem

Excursie Bemi Hoeve te Hoogeloon zaterdag 20 mei a.s.

24-04-2017

De Bemi Hoeve is een specialist in kraamzorg voor merrie en veulen. De geboorte van een veulen is iedere keer weer een bijzonder en spannend moment. Meestal gaat het goed, maar soms kan er iets verkeerd gaan bij de bevalling, met de merrie en/of het veulen.

Wilt u graag een veulen fokken bij uw merrie maar heeft u geen ervaring met de geboorte van een veulen of heeft u geen tijd om te waken tijdens de laatste dagen van de dracht? Dan kun u met uw merrie bij de Bemi Hoeve terecht.

Meestal gaat de geboorte goed, maar af en toe gebeurt het dat de merrie kort na de geboorte komt te overlijden. Dan zit je met een veulen dat veel zorg en aandacht nodig heeft. Het is heel belangrijk dat het veulen snel voldoende beist met goede antistoffen binnen krijgt. Het beste is dan om een pleegmoeder te vinden die op dezelfde dag haar veulen verloren heeft. Dit is de mooiste oplossing, maar lukt het niet een egschikte pleegmoeder te vinden, dan kan de Bemi Hoeve uw veulen opvangen en de juiste zorg bieden.

De Bemi Hoeve heeft ook ervaring met het verzorgen van rhesusveulens. Heeft een merrie eenmaal een rhesusveulen gehad, dan is het verstandig om de bloedgroepen van beide ouders te controleren voor het dekken. Indien dit niet is gedaan, dan moet je je veulen de eerste 24 tot 36 uur geen biest geven van de Eigen moeder. Bij een rhesusveulen geef je het veulen 3 dagen biest van een andere moeder eventueel in combinatie met  een bloedplasmabehandeling. Daarnaast dient de merrie de tussenliggende 3 dagen gemolken te worden. Deze intensieve zorg kan de Bemi Hoeve uw veulen en merrie bieden!

Naast de kraamzorg doet de Bemi Hoeve meer. Heeft uw paard een operatie moeten ondergaan of een ernstige blessure waarvan het moet herstellen of wilt u uw paard gewoon even een rust periode geven? Bij de Bemi Hoeve hebbem ze alle tijd en de gewenste faciliteiten voor uw paard om te herstellen.

NRPS-afdeling Brabant-Limburg organiseert zaterdag 20 mei a.s. een zeer interessante excursie naar de Bemi Hoeve, Hoogcasteren 9, 5528NN Hoogeloon. Aanvang 15.00 uur.

Aanmelden kan tot 14 mei 2017 bij Annemie Huijbers, secretaries NRPS afdeling Brabant-Limburg, email: sefhuijbers@hetnet.nl

 

 

Onze partners