Nieuwsitem

Micky Schelstraete wint KNHS-Felix Juristen Cup Aerdenhout

01-05-2017

De vijfde competitie wedstrijd van de KNHS-Felix Juristen Cup is gewonnen door Micky Schelstraete en de ervaren Elin's Noncisador. In Aerdenhout was de combinatie de enige die de 70% grens wist te doorbreken.

Met haar overwinning verstevigt Schelstraete haar koppositie in de competitie voor Z2-dressuur ponycombinaties. Voor Micky was het een weekend vol ponysport want zondag reed ze de springring binnen met een andere pony. Micky vertelt enthousiast over haar dressuurproef in Aerdenhout. "De proef ging echt fijn. ik denk dat het mijn hoogste score tot nu toe is. De draf was veel beter en ik kon het gewoon de hele proef door beter volhouden om Sco goed te laten lopen. Ik train veel bij Marlies van Baalen en de kadertrainingen krijgen we van Monique Peutz, dat gaat echt heel fijn, ze helpen allebei eigenlijk op dezelfde manier met de dingen die ik echt moeilijk vind zoals de keertwendingen. Het is ook fijn dat Sco al zoveel ervaring heeft, daar krijg ik echt meer gevoel van en leer er beter door rijden." Micky hoopt dit jaar mee te kunnen doen aan het EK dressuur voor pony's. "Het lijkt me echt heel mooi om naar het EK te mogen, daar droom ik van,"vertelt de 12-jarige amazone.

De 2e plaats was voor Evi van Rooij met King Stayershof's Jango. Deze fijne dressuurpony komt van het springtalent Kosmo van Orchid's en deze pony wist op jonge leeftijd ook te overtuigen in het KNHS Divoza Kampioenschap Jonge Dressuurpony's.

Bron: KNHS

Onze partners