Nieuwsitem

Stromende regen deert NRPS niet

14-07-2017

LUNTEREN - Werkelijk alle deelnemers aan de Gelderse NRPS-keuring zijn bekroond met een eerste premie. De juryleden Gert Teunissen, Jan van Beek en mw. Sjoertje Hakvoort kregen zeer veel kwaliteit in de ring; ondanks de regen die de hele keuring met bakken naar beneden kwam, lieten alle dieren zich goed zien. 

De grootste rubrieken waren die van de ponyveulens en de driejarige D-pony's, maar daarnaast konden alle beschikbare kampioenstitels worden uitgereikt.
Kampioen van de veulenboekveulens was Zimba, een volle broer (en het evenbeeld) van de Nationaal veulenkampioen van 2015 Harina. Vader is Zip en moeder Karina ster (Kierow van Klaverborch x Nieuwmoed's Erasco) van Piet Verkerk uit Werkhoven. Karina heeft al meer succesvolle kinderen van Zip grootgebracht en deze is ook weer uitstekend gelukt. De op 26 maart geboren, langgelijnde Zimba valt op door zijn prachtige front en kan uitstekend bewegen. Mede door zijn leeftijd is hij al flink ontwikkeld en royaal bespierd. 
De als tweede geplaatste Fiction ZH is bijna drie maanden jonger en dus niet één op één te vergelijken met Zimba, maar ook een topveulen dat goed kan bewegen. Die goede bewegingen heeft hij van twee kanten meegekregen: vader is Flint Fortuna ZH en de moeder Marli keur; pref (El Beauty x Ismar) heeft zich op de keuringen in dat opzicht ook veelvuldig bewezen. Fokker en eigenaar is mw. A.T. Langeveld uit Horssen.
Ook de chique NorA (Zarif FortunA x Kwaliteit van Orchid's) van Jan Arts uit Klarenbeek kon nog aanspraak maken op de titel, zij werd derde. 
Prachtige kampioen van de Reg.A veulens was Farida "S" van Henk Strik uit Oss. Farida heeft FS Champion de Luxe als vader en komt uit oud-Nationaal kampioen Amirah "S" (Kasanova van Klaverborch x Highlight x).
Cassanova du Bois, de Welsh gekeurde zoon van FS Champion de Luxe, is vader van de veulens op de tweede, derde en vierde plaats. 

Zes driejarige D-ponymerries werd voor stamboekopname aangeboden, alle zes kregen een eerste premie en ook de kampioene kwam uit deze groep naar voren: Simone van Equi Center, dochter van Kraneveld's Kadans uit Equi Center's Esprit (Irakion x Polsbury Pajero). Ze werd gefokt door mw. M.P. Bekkers uit St. Oedenrode en is eigendom van Priscilla Ligthart uit Koningsbosch. Simone heeft een mooi type en een heel mooi hoofd, echt een fijne rijpony die ruim voldoende kan stappen en goed draafde.
Bij de driejarige merries stond Elmira op de tweede plaats, dochter van Fergie uit Mirelle (Vitano x El Beauty, gefokt door R. Jansen uit Ommel en eigendom van A. Kraak uit Simonshaven. 
Kopnummer van de stamboekmerries die nu een eerste premie kregen en naar de Nationale keuring mogen, was Cassandra (Kraneveld's Kadans x Isarco) van C. Verhoeven uit Drunen. De derde merrie in de kampioenskeuring Malouk ster (Kwaliteit van Orchid's x Vita Nova's Hanassie) was zeker niet de minste, ze zorgde zelfs voor discussie en overdraven. 

De tweejarige Gaia Royal Fortuna werd jeugdkampioen, dochter van Neptune van de Beekerheide, bewezen bewegingsvererver gecombineerd met oud-Nationaal kampioen Fay Fortuna ZH (Ramzi x Manpower Ludinga). Dit moest wel vuurwerk in het lopen opleveren, en dat doet het ook. Fokker en eigenaar mw. E.M. Kreuger uit Ochten.

De fokrichting rijpaarden was nauwelijks vertegenwoordigd, maar de paarden die er waren, hadden veel kwaliteit. De twaalfjarige Femke's Marieke kwam voor stamboekopname en werd kampioen, een dochter van Sandreo x No Ski xx. Fokker is M.W. Deckers uit Den Bosch en eigenaar Fam. van den Berg uit Dreumel. Van den Berg is ook de fokker van haar hengstveulen Hervano (v. High Five U.S.), dat tot Reg.A-kampioen werd gekroond. 
Chapter Four werd kampioen van de rijpaardveulens., zoon van Crosby uit de stermerrie Peggy van Vreeburch (Respect x Mufaq ox) van Amanda Baas uit Maasdijk

 

Onze partners