Nieuwsitem

Glasgow vh Merelsnest helpt Oranje aan overwinning

14-07-2017

FALSTERBO - Het Oranje-springruiterteam won op 14 juli in een barrage met Duitsland en Ierland de FEI Nations Cup. Jur Vrieling en de NRPS-hengst VDL Glasgow vh Merelsnest (v. Nabab de Reve) was de combinatie van de dag met drie foutloze ronden en de snelste tijd in de barrage. Een overwinning die Nederland nodig had. In de landencompetitie is er weer zicht op de finale eind september met de wedstrijden in Hickstead en Dublin nog te gaan. “Een geweldige wedstrijd met spanning tot de laatste sprong”, vertelt de winnende coach Ehrens.

Een bloedstollend spannende FEI Nations Cup™ in de Zweedse badplaats Falsterbo met drie landen op vier strafpunten die in een barrage de podiumplaatsen moesten verdelen. Jur Vrieling was door Rob Ehrens aangewezen om de Duiters en Ieren te verslaan. Met een werkelijk magistrale rit maakte de ervaren Groninger het karwei af met de hengst VDL Glasgow vh Merelsnest, die in Rome ook twee keer nul was in de Landenwedstrijd en op zondag de Grote Prijs won. Ze waren ruim een seconde sneller dan Markus Beerbaum voor Duitsland.
“Jur reed gewoon twee hele strakke ronden. In de barrage was de opdracht strijden met de kop erbij. Hij reed heel sterk in de barrage”, aldus Ehrens. “Het was een geweldig mooie wedstrijd. Het lag heel dichtbij elkaar en het was spannend tot de laatste hindernis. Dit is toch wel het mooie aan de landenwedstrijden.”

Lees het hele artikel hier: https://www.knhs.nl/nieuws/2017/springruiters-winnen-fei-nations-cup-in-falsterbo-starvideostar/

Onze partners