Nieuwsitem

Orchid's weer grootleverancier van EK pony's

21-07-2017

ERMELO - Het EK dressuur, springen en eventing voor pony's wordt volgend weekend gehouden in het Hongaarse Kaposvár. Paul en Carla van der Laar van paardenmelkerij Orchid's in Zeeland (NBr) zijn weer grootleveranciers van deelnemende pony's. 

Zij zijn de fokkers van Kosmo van Orchid's (v. Kanshebber), die voor de het tweede achtereenvolgende jaar met Charlotte Kuijpers in het Nederlandse springteam zit. Eerder had Kosmo al met Babette Kuijpers, de zus van Charlotte aan het EK deelgenomen en hij heeft ook succesvol internationaal gesprongen met een Noorse amazone.
Verder is het echtpaar Van der Laar de fokker van Karl van Orchid's (Kanshebber x Watershof Pretendent) die meedoet  voor België; Karim van Orchid's (Kanshebber x Kantje's Ronaldo) voor Duitsland: en Kalypso Skovgaard. (Krimh ox x Kantjes Ronaldo) voor Denemarken, allen in het springen. Daarnaast komen de twee Kantje's Carlando nakomelingen van Orchid's die meedoen met eventing, beide uit een NRPS merrie: Orchid's Tigersun uit een Milton merrie, en Orchid's Megan uit een Apollo-dochter.

Onze partners