Nieuwsitem

Blom's Hiek'n kampioen van de vijfjarige springpaarden

21-08-2017

ERMELO - Zaterdag zijn de finales verreden van de Blom Cup voor jonge springpaarden. Bij de vijfjarigen won de voormalig NRPS-gekeurde hengst Blom's Hiek'n onder het zadel van Thomas Mertens. 

Blom's Hiek'n stamt van Falaise de Muze x Matterhorn en werd gefokt door de fam. J.R. Veninga uit Hijken (Dr.). Hij werd als driejarige bij het NRPS goedgekeurd. Vervolgens is hij gecastreerd ten behoeve van zijn sportcarrière, en sindsdien heeft hij al verschillende zeer goede resultaten neergezet in jonge paarden rubrieken. Spannend wat hij eind september op het WK in Lanaken zal laten zien!
Thomas Mertens is de stalruiter van Blom Cup-sponsor Rinus Blom. Met Blom’s Hiek’n zette Thomas in de finale de supertijd van 33,16 seconden neer, maar liefst 1,21 sec. sneller dan de nummer twee. “Ik had het eigenlijk niet verwacht van tevoren; we vormen immer pas een half jaar een combinatie”, vertelt hij. “Blom’s Hiek’n voelde vandaag weer top aan; kenmerkend is zijn voorzichtigheid en die heb je nodig in de ring. Nu op naar Lanaken, we gaan ons best doen."
In de topzeven eindigden verder twee afstammelingen van de NRPS-gekeurde Eldorado van de Zeshoek. De derde nazaat van Eldorado in de finale maakte een springfout in het basisparcours, en dat deed ook de afstammeling van de NRPS-gekeurde Illinois VDL/ Azteca VDL.

Bij de zevenjarigen deed een dochter van de voorheen NRPS-gekeurde Guidam's Willow (die zelf als ruin op Grand Prix niveau springt in de Verenigde Staten) haar best onder het zadel van Timothy Hendrix. Na een foutloos basisparcours maakte de merrie twee springfouten in de barrage en eindigde als vierde. Wel met het WK in het vooruitzicht, natuurlijk. 
Een andere afstammeling, Willow the Second, maakte onder het zadel van zijn fokker Danny Schaper een springfout in de basisomloop en werd 14e.
Bij de zevenjarigen verder een nakomeling van Andiamo op de vijfde plaats.

Bij de zesjarigen drongen afstammelingen van Querly-Elvis, Cantos en Eldorado van de Zeshoek door tot de ultieme finale. Een afstammeling van Andiamo x Cantos werd derde bij de vierjarigen.

 

(foto's: Blom's Hiek'n, gefotografeerd door Jacob Melissen)

Onze partners