Nieuwsitem

All In Europees kampioen

27-08-2017

GöTEBORG - H&M All In, de zoon van Kasjmir v/h Schuttershof uit de NRPS-merrie Fortune (v. Andiamo) is met zijn Zweedse ruiter Peder Fredricson individueel Europees kampioen springen geworden. Jur Vrieling en Glasgow van 't Merelsnest hebben zich goed geweerd in de finale, maar bleven met twee springfouten buiten de toptien.

Fredricson en All In hadden het hele concours nog geen fout gemaakt en ook de eerste omloop van de individuele finale sloten zij foutloos af. In de beslissende tweede ronde, waarin slechts twaalf combinaties mochten terugkomen, kon de winnaar van het Olympisch zilver in 2016 zich een balk en een tijdfout veroorloven. Als laatste starter maakte hij het nog even spannend door inderdaad een springfout te maken, en ook die ene strafpunt voor tijdsoverschrijding kwam op zijn conto te staan. Toch had hij toen nog 0,52 over, en won goud. 
Harry Smolders werkte zich met Don VHP van een negende plaats op naar het zilver, en dat was beslist een huzarenstukje. 

Jur Vrieling en Glasgow hadden zich ook weten te plaatsen voor de finale. In de eerste manche viel direct een balk op hindernis één en twee, daarna sprong Glasgow heel goed, maar de combinatie zakte naar een uiteindelijke 19e plaats. Vrieling vertelt na afloop: “Hij sprong vandaag op het voorterrein heel goed. Voor m’n gevoel kwamen we mooi naar de eerste toe. Volgens bondscoach Rob Ehrens deed hij de staart daar omhoog alsof hij moest poepen. Helaas, hij sprong daar niet hoog genoeg. Precies zoals we begonnen zijn, zijn we geëindigd. Het paard sprong goed, respect voor Glasgow hoe hij er overheen springt. Ik had links en rechts wel wat meer geluk mogen hebben en een paar domme foutjes. Ik zie de toekomstig met Glasgow heel rooskleurig. Het was mooi dat ik naar dit EK mocht. Nu gaan de gedachten vooral naar het wereldkampioenschap volgend jaar in Amerika. Deze ervaring heeft hij. Ik denk hij alleen conditioneel nog sterker moet worden; dat hij er makkelijk overheen kan springen, heeft hij al bewezen.”

Onze partners