Nieuwsitem

Oud-Nationaal kampioene Belana wint ZZ-Zwaar

24-09-2017

DRACHTEN - In de subtopwedstrijd gisteren tijdens het festijn Equi Drachten was de eerste prijs in het ZZ-Zwaar voor Marije Heuvel. Zij reed een mooie proef met oud-Nationaal kampioensmerrie Belana (v. Sidney) en werd daarvoor door de jury beloond met een score van 64,79%. Lianne van der Horst werd tweede met haar Golden Eagle’s Envoy, met 63,86%. De top drie werd compleet gemaakt door Teatske Bunschoten en de voorheen NRPS-gekeurde Haico (v. Haarlem), die een score van 63,79% kregen.

Marije Heuvel was supertevreden met haar overwinning. "We rijden nog niet zo lang in deze klasse, zowel voor mij als voor mijn paard is dit nieuw, dus ik moet nog even in deze proeven komen. Ik was supertevreden over onze proef van vandaag! We hadden een paar kleine spanningsfoutjes, maar ik kon er fijn aan rijden. Belana is een erg flexibele en sensibele merrie, en dat zie ik als ‘gezonde’ spanning. Meestal valt het goed op te lossen, zoals vandaag. Ze heeft zoveel ‘go’ dat het haar en mij soms wel wat in de weg zit, maar wanneer het helemaal onder controle is, weet ik dat ik ervoor kan gaan."

(bron: Hoefslag.nl)

De foto is van drie jaar geleden, toen Belana op achtjarige leeftijd zowel aan de hand als onder het zadel Nationaal kampioen van het NRPS werd (foto Sandra Nieuwendijk)

Onze partners