Nieuwsitem

Grenoble DN tiende op WK Lanaken

25-09-2017

LANAKEN - De NRPS-gekeurde hengst Grenoble DN (Gaillard de la Pomme x Capitol II), die in december 2015 voor een ton werd geveild tijdens de eerste editie van de Holland Horse Sale in Roosendaal, is met zijn Italiaanse ruiter Giovanni Lucchetti op de tiende plaats geëindigd in de finale van het WK voor zevenjarige springpaarden.

De veelbelovende hengst maakte geen enkele springfout in Lanaken. Toch mocht hij in de finale niet meedoen om de medailles, want in het finaleparcours kreeg hij 1 strafpunt voor tijdsoverschrijding.... dat hield hem uit de ultieme barrage. 
In Lanaken springen de paarden (meer dan 200 per leeftijdsklasse) twee dagen achter elkaar een parcours en de beste mogen op zondag deelnemen aan de finale. Vier paarden van een NRPS-gekeurde hengst kwalificeerden zich voor dit laatste onderdeel: twee van Eldorado van de Zeshoek (voor Nederland), een van Cantos (voor Mexico) en een van Coupe de Coeur (voor Argentinië). Maar de NRPS-gekeurde Grenoble DN, gefokt door Gerrit Deen, was de enige die in de prijzen reed.

 

Onze partners