Nieuwsitem

Springruiters winnen finale Longines FEI Nations Cup™

01-10-2017

BARCELONA (KNHS) – De Nederlandse springruiters, onder wie Jur Vrieling met de NRPS-gekeurde VDL Glasgow van 't Merelsnest, hebben in Barcelona de finale van de Longines FEI Nations Cup gewonnen. Daarmee herhaalden ze de titel van 2014. Een fantastische afsluiting van het seizoen voor het team van bondscoach Rob Ehrens, dat vorige maand op het EK in Gothenburg op de zesde plaats eindigde. Bondscoach Rob Ehrens is heel blij: “Hier doen de beste acht landen van de wereld mee. En dan winnen. Mijn ruiters hebben het fantastisch afgemaakt vandaag.”

Jur Vrieling zette als eerste ruiter van team Oranje een superieure foutloze ronde op het scorebord met de geweldig springende Glasgow vh Merelsnest. “Glasgow sprong echt top, geweldig”, reageerde Vrieling content. De routinier uit Holwierde moest zijn hengst drie keer opwarmen door het latere begin van de wedstrijd. “Het was niet ideaal. Maar hij had gelukkig nog genoeg energie over." 

De late start van de wedstrijd kwam door een technische storing. Op de Real Club de Polo - waar de Nederlandse springruiters 25 jaar geleden Olympisch teamzilver wonnen - begaf een van de lichtmasten het voor aanvang van de finale. De wedstrijd begon bijna twee uur later nadat de technische problemen opgelost waren. “De ruiters zijn profis. Die hebben daar geen last van. Alle landen reden vandaag heel sterk. Het was een hele mooie strijd vandaag. Het was moeilijk, maar mijn ruiters reden heel sterk. Dit is een hele mooie afsluiting van het seizoen”, aldus Rob Ehrens.

Net als in de eerste wedstrijd van de finale donderdag, waarin Glasgow ook foutloos bleef, was het zaterdagavond laat bijzonder spannend. Met slechts 1 tijdfout haalde Oranje de titel binnen. Met de Verenigde Staten en België met 4 strafpunten op zilver en brons. Harrie Smolders voelde de druk als laatste ruiter, maar leverde weer een foutloze ronde af met zijn hengst Don VHP Z. “Het liep fantastisch voor ons vandaag. We waren super scherp alle vier. De paarden waren super in vorm. Dit is een fantastisch gevoel”, lacht Smolders die in absolute topvorm verkeert. 

Zie ook: http://www.dehoefslag.nl/laatste-nieuws/jur-vrieling-super-blij-glasgow-en-nu-paaltjes-kijken-video.html


Uitslag finale Longines FEI Nations Cup™ Barcelona, 1.60m
1. Nederland, 1 strafpunt
Jur Vrieling (Holwierde) - VDL Glasgow Vh Merelsnest (v.Nabab de Reve), 0 str pnt
Michel Hendrix (Kessel Lb) – Baileys (v.Indoctro), 1 str pnt
Marc Houtzager (Rouveen) - Sterrehof´s Calimero (v.Quidam de Revel), 4 str pnt
Harrie Smolders (Lage Mierde) - Don VHP Z (v.Diamant de Semilly), 0 
2. Verenigde Staten, 4 strafpunten
3. België, 4 strafpunten
4. Zwitserland, 8 strafpunten

Onze partners