Nieuwsitem

NRPS'ers goed in All Nations Cup

02-10-2017

AKEN - De All Nations Cup is een jaarlijks terugkerende wedstrijd voor volbloed en halfbloed Arabieren op dezelfde locatie als het prestigieuze CSIO. Ieder jaar doen er ook enkele NRPS-combinaties mee, maar dat zouden er veel meer mogen zijn want het is een prachtig evenement. En dé gelegenheid om je NRPS'er internationaal uit te brengen!

Annelieke Stoop en haar eigen fokproduct Shaemira Lazize ster (v. Idzard, vm. Paraquay ox) behoorden tot de Nederlandse deelnemers. Voor Shaemira Lazize was het de eerste keer en het was een zeer geslaagd debuut. De combinatie won een tweede (klasse A4), zevende (klasse A9) en eerste prijs (klasse E4) in de dressuur. "De klassen van volbloeden en halfbloeden werden gesplitst, en we behaalden de tweede prijs bij de halfbloeden. Maar als de rubriek niet was gesplitst, waren we ook tweede geweest, van de 36 deelnemers."

Cindy Bijl deed mee met de door haarzelf gefokte C.L. Ravanika Aziza, een bruine merrie geboren in 2008. Haar vader is de Arabisch volbloed Aranik Kossack ox (Nikel ox x Arabella v. Balaton ox), de moeder is NRPS-merrie Ravita Cantref (v. IBN Shahal ox) en haar moeder is Vita Nova’s Sunbeam, een dochter van Renovo uit een merrie van Miller's Grey xx).
Aziza is bedoeld als kinderpony, maar doet het ook geweldig op de lange afstanden en langs het strand. Cindy heeft nog een Arabier die ze in de Z1-dressuur uitbrengt, en is met Aziza vorig jaar augustus rustig aan begonnen met dressuurwedstrijden rijden. Binnen een jaar waren ze M1 met winst en daarom besloot Cindy ook in Aken mee te doen aan drie verschillende proeven. "We zijn de ring in gegaan zonder verwachtingen en voor de ervaring, en het belangrijkste: genieten! Aziza ging swingend door de baan, met als hoogtepunt tweede van de Nederlanders in de L3 proef! (62%)."
In de landencompetitie als kers op de taart, waren de resultaten van alle Nederlandse deelnemers goed voor de tweede prijs. 

 

Onze partners