Nieuwsitem

Glasgow van 't Merelsnest vastgelegd door stichting NOP

07-10-2017

BOEKELO (KNHS) – Met het oog op de Wereldruiterspelen in Tryon zijn per 1 oktober 2017 zes topsportpaarden vastgelegd door Stichting Nederlands Olympiade Paard. Hieronder de NRPS-gekeurde VDL Glasgow van 't Merelsnest (Nabab de Reve x Darco).

De belangrijkste recente successen van de elfjarige Glasgow en zijn ruiter Jur Vrieling zijn:
EK Gothenburg 2017 (Zwe): 6e met team en 19e individueel 
FEI Nations Cup finale Barcelona (Spa): Winnaar met team 
FEI Nations Cup Hickstead (Gbr): 2e met team 
FEI Nations Cup Falsterbö (Zwe): Winnaar met team
FEI Nations Cup Rome (Ita): 2e met team

N.O.P.-voorzitter Ieko Sevinga is trots op het feit dat het weer gelukt is om toppaarden vast te leggen. “Met het N.O.P. willen wij potentiële teampaarden, die kansrijk zijn voor podiumposities tijdens de Wereldruiterspelen en de Olympische Spelen, voor Nederland behouden. We zien om ons heen dat veel goede paarden de grens over gaan; alle lof dient volledig te gaan naar de eigenaren die bereid zijn om hun paard te behouden tot en met de Wereldruiterspelen 2018 in North-Carolina."

De andere vijf zijn dressuurpaard MDH Avanti (Anne Meulendijks), eventingpaard Rumour Has It (Merel Blom) en para-dressuurpaarden Demantur (Sanne Voets), Wallace (Nicole den Dulk) en Alphaville (Frank Hosmar). Op dit moment zijn ook nog gesprekken gaande met een aantal eigenaren, dus het N.O.P. hoopt op korte termijn nog meer nieuwe paarden vast te leggen. 

Onze partners