Nieuwsitem

Tim Lips tweede in Military en Nederlands kampioen

08-10-2017

BOEKELO  (KNHS) – Tim Lips schreef dan net niet de Military van Boekelo op zijn naam, het leverde hem wel zijn derde Nederlandse eventing-titel op. Zijn tweede plaats met Bayro (Casantos x Corland) in de internationale wedstrijd is uniek. Nog nooit eerder wist een Nederlandse combinatie zo hoog te eindigen. De overwinning in Boekelo ging naar Tim Price en Cekatinka, die net als Lips in het afsluitende springparcours geen fouten maakte. Alice Naber-Lozeman pakte met ASCI Peter Parker het zilver in het NK. Brons ging naar Sanne de Jong en Enjoy.

Doordat ACSI Peter Parker en Alice Naber-Lozeman eerder startten in het springen en een fout maakten, wist Tim Lips dat hij alleen foutloos hoefde blijven om Nederlands kampioen te worden. Het lukte Lips en Bayro alle balken in de lepels te laten. Maar ook de overwinning van Military Boekelo was nog mogelijk. Dan zou laatste starter Tim Price een fout moeten maken met de tienjarige Nederlandse merrie Cekatinka. Maar dat deed de Nieuw-Zeelander niet. Daarmee eindige Tim Lips op de tweede plaats. 
Een unieke prestatie; nog niet eerder in het 46-jarig bestaan van de Military eindigde een Nederlander zo hoog in Boekelo.
Voor Lips is het zijn derde nationale eventing-titel. “De eerste was in 2007 met Oncarlos en ik won in 2010 in Breda de titel met Owaola. Ik was hier in Boekelo om goed in vorm te zijn, en ben heel tevreden. Bayro heeft echt alles gegeven deze wedstrijd. Om hier tweede te worden, is echt fantastisch."

 

Onze partners