Nieuwsitem

Koliek wordt Wup fataal

26-03-2017

ERMELO - De NRPS-gekeurde rijpaardhengst Wup (v. Welt Hit II) is op zestienjarige leeftijd gestorven aan de gevolgen van koliek. Twee maanden geleden liet zijn amazone Romee van Paassen weten dat ze de hengst had teruggetrokken uit de sport om hem een welverdiend pensioen te geven. Daar heeft hij niet lang van kunnen genieten.

Wup  werd gefokt door J.C. van Hout uit Beek en Donk en als zesjarige bij het NRPS ter keuring aangeboden door Hans Olthof. Hij werd goedgekeurd en bleef dat exclusief bij het NRPS. Joyce Heuitink leidde de hengst op en reed uiteindelijk met succes internationaal Grand Prix met hem. Onder Joyce's leiding is Wup ook succesvol internationaal gestart door een buitenlandse ruiter.
Via de Excellent Horse Sale kwam de hengst drie jaren geleden in handen van de familie Van Paassen. Al snel was Wup de lieveling van het hele gezin. Dochter Romee startte hem bij de junioren en reed hem ook naar een aantal ZZ-Zwaar-overwinningen Er waren ook internationale successen: in 2015 werden Wup en Romee vijfde (individuele proef) en tweede (kür op muziek) tijdens het CDIJ in Nieuw en Sint Joosland.

In de fokkerij heeft Wup mooie veulens, aansprekende dochters en een goedgekeurde zoon voortgebracht. De zesjarige zoon is Well Done, die ter dekking staat bij MP Olthof Horses in Ruurlo en opgeleid en in de sport uitgebracht wordt door Rom Vermunt jr.

Onze partners