Nieuwsitem

Castlerock razendsnel naar overwinning

07-11-2017

LUTTENBERG - Tijdens de Herfst Indoor heeft Jasper Reilink met de NRPS-gekeurde ponyhengst Castlerock (v. Capaccio van Orchid's) op spectaculaire wijze de klasse M-DE gewonnen. 

Op vrijdag 3 november waren de ponycombinaties uit de wijde omtrek naar Luttenberg gekomen om in alle klassen hun krachten met elkaar te meten. In de klasse M lieten Jasper en Castlerock er geen twijfel over bestaan wie de beste was. Met de flitsende barragetijd van 31,84 sec. wonnen ze met overmacht. De tweede tijd was 2,73 langzamer, en deze combinatie belandde uiteindelijk op de vijfde plaats omdat er onderweg een balk viel. Het verschil tussen Castlerock en de tweede prijswinnaar was 3,41 sec.! 
Toch werd er niet behoudend of slecht gereden; van de 22 deelnemers in het M plaatsten zich er zeven voor de barrage en maakten er acht één springfout in het basisparcours. In de barrage bleven er vier nogmaals foutloos. 

De achtjarige Castlerock stamt van de Casper-zoon Capaccio van Orchid's uit de bewezen Connemara merrie Future van de Kiboets keur; prest.sport (Atlantic Curragh x Calmore Dew), en werd gefokt door Jaap Broers uit Doorwerth, die ook nog steeds de eigenaar is.

 

Onze partners