Nieuwsitem

Shutterflyke achtste in Mondial du Lion

08-11-2017

LE LION D'ANGERS - Tijdens de wereldkampioenschappen voor jonge eventingpaarden is de NRPS-merrie Shutterflyke op de achtste plaats geëindigd bij de zesjarigen. Shutterflyke (v. Sir Shutterfly) werd gefokt door S. Bijzitter en M.J. Roos-Kerkhof uit Donkerbroek uit de merrie Zaramba (Kigali x Ed King Hill x Samber x Nimmerdor). 

Als driejarige is Shutterflyke geëxporteerd naar Tsjechië. De eigenaren Adela Svobodova en Miroslav Trunda waren in 2014 voor het eerst in Nederland en kregen Shutterflyke op hun pad dankzij bemiddeling van Hein Peeters en familie. "Wij waarderen wat de familie Peeters voor ons heeft gedaan en zijn ze erg dankbaar. Wij houden de herinnering aan de heer Peeters in ere", aldus Adela. Zij en Miroslav rijden allebei en runnen hun stal in de buurt van Praag. "Wij houden ons voornamelijk bezig met eventing en richten ons in principe op jonge paarden. We kopen ze meestal als driejarige, leiden ze op en brengen ze uit op wedstrijden. Shutterflyke loopt vanaf 2015 in de sport en heeft al een paar heel mooie resultaten op haar lijstje: Tsjechisch kampioen bij de vijfjarigen, het jaar daarvoor tweede bij de vierjarigen, en deze zomer derde bij de zesjarigen. En nu dan achtste van de wereld in Le Lion."

Shutterflyke wordt uitgebracht door Miroslav. Naast Shutterflyke beschikt het team onder andere over een zesjarige afstammeling van de NRPS-gekeurde Blauwendraad's O'Brien, die echter als veulen bij een ander stamboek is ingeschreven.

 

Onze partners