Nieuwsitem

Joyce BEVS en Janis scoren het hoogst

11-11-2017

ERMELO - In de vandaag verreden ABOP zijn de hoogste scores behaald door de D-pony Joyce BEVS ster (v. Orlando) en de rijpaardmerrie Janis ster (v. Fairytale). 

De vijfjarige Joyce, die twee jaar geleden Nationaal kampioen aan de hand werd, kreeg voor haar verrichtingen onder het zadel van Benthe Meijerink 76,5 punten. Eigenaar van Joyce is Raymond Kamphuis uit Nijbroek. 
De pas driejarige Janis van Jill Bomers uit Eibergen deed daar niet voor onder en verdiende, gereden door Saskia Leusink, 76 punten (foto). 

De andere D-pony die slaagde was Beauchanel (v. FS Champion de Luxe) met Ankie van der Heyden. Deze combinatie kreeg 74,5 punten. Ook Beauchanel, eigendom van Kees op 't Hoog uit Moergestel, is pas drie jaar. Zij werd afgelopen zomer op een haar na Nationaal kampioen; ze liep vooraan in de eerste groep driejarigen, en moest bij het formeren van de kopgroep alleen de winnaar van de andere groep voor laten gaan.
De andere rijpaardmerrie die voldoende punten voor haar ABOP kreeg (namelijk 70,5 pnt.), was Vee van de Mariskahoeve (v. Bas Safari ox) van Mariska Ponse uit Poortvliet. Vee was al voorlopig keur en is hierdoor keur geworden. Amazone van Vee was Shayenne van Zetten.

 

Onze partners