Nieuwsitem

Gastruiters testen verrichtingshengsten

13-11-2017

ERMELO - Vandaag zijn de verrichtingshengsten tijdens de derde beoordelingsdag onder het zadel getest door gastruiters Liza Tiebot, Linda Verwaal en Kristian Houwen. Vooral Liza had de handen vol, want zij heeft zowel dressuur- als springhengsten en de ponyhengsten gereden. 

Eerst kwamen de hengsten in kleine groepjes of alleen in de baan om met hun eigen ruiter de vorderingen sinds de vorige beoordeling aan de commissie te tonen. Daarna nam een van de gastruiters plaats in het zadel om de hengsten aan te voelen. Dit bracht in sommige gevallen enigszins verrassende informatie aan het licht, maar meestal was het commentaar van de gastruiters een bevestiging van wat de juryleden en toeschouwers ook hadden waargenomen. 

De dressuurhengsten waren veruit in de meerderheid ten opzichte van de springpaarden. Aanwezig waren Especial (v. Everdale), Escobar (v. El Capone), Stiffelio (v. San Amour I), Painted Pride (v. Painted Black), Jason (v. Johnson), Brad Pitt (v. Brandon), Winston (v. Wynton) en Florance (v. Fürstenball). Afwezig bleef All You Want (v. Apache). Voor de eigenaar van Painted Pride was het optreden van de hengst aanleiding om hem uit het onderzoek terug te trekken en uitstel aan te vragen tot volgend jaar. 
De dressuurhengsten werden getest door Liza Tiebot en Linda Verwaal. Liza en haar aanstaande echtgenoot Kristian namen de springhengsten voor hun rekening. 
Bij de springhengsten was Ingar Endy VDE (v. Cardento) verhinderd, hij zal het gevraagde van deze derde dag tonen tijdens de inhaaldag op 11 december. Aanwezig waren Quebec (v. Qlassic Bois Margot), Dencognito V (v. Dakar VDL) en Collistar (v. Catoki); Novak (v. Nabab de Reve) heeft uitstel gekregen. 
Beide ponyhengsten Lance (v. Leuns Veld's Xantos) en Flint Fortuna ZH (v. First Stayerhof's Ramzi H) lieten zich naar behoren zien, én rijden door Liza.

 

Onze partners