Nieuwsitem

Zeppe van de IJsseldijk wint GP

27-11-2017

VRAGENDER - Met de goedgekeurde NRPS-ponyhengst Zeppe van de IJsseldijk (v. Zodiak) is Pam Nieuwenhuis afgelopen zondag winnaar geworden van de pony Grote Prijs (1.30m) van Jumping de Achterhoek.

Pam, die drie paarden en twee pony’s te rijden heeft, kreeg de zege niet cadeau, want het Iers toptalent Tom Wachman reed een droomrit met zijn Flinstone. Toch werd hij tweede, voor de Belg Gilles Nuytens op de ervaren schimmelmerrie Molly van Rolf Morssinkhof. In Zeppe van de IJsseldijk heeft de 14-jarige Pam een toppony, waar ze al heel veel mee heeft gewonnen en die afgelopen zomer tijdens het EK ook weer zijn kwaliteiten heeft laten zien. 

In de springsport kun je letterlijk van alles meemaken. Op zaterdag lag Pam nog naast haar pony tijdens de teamwedstrijd... maar het winnen van de Rabobank Grote Prijs pony’s maakte alles goed voor de amazone uit Groessen. Eraf vallen, dat gebeurt niet zomaar en je verwacht het zeker niet van zo'n ervaren amazone als zij. “Ja, na de landing van een sprong ging hij ineens linksaf en ik rechtsaf. Wat baalde ik daarvan! Want als je voor een team rijdt, wil je graag goed rijden.” Desondanks werd haar team nog tweede en kon Pam het voorval van zich afzetten. “Elke dag weer nieuwe ronde, nieuwe kansen.” 
In het zilveren team zat ook Bo Dictus met de NRPS-ruin Kelvin (Krimh ox x Kantje's Carlando). Zij kregen in de teamwedstrijd alleen in beide omlopen een strafpunt voor tijdsoverschrijding. Daar had Bo deze keer een abonnement op, want in de Grote Prijs gebeurde hetzelfde. Aangezien er maar vier combinaties nul reden en in de barrage uitkwamen, zaten Bo en Kelvin met hun zevende plaats ook nog in de prijzen.

(foto: Digishots)

 

Onze partners