Nieuwsitem

Romulus wint titel in Kentucky

30-11-2017

LEXINGTON - In de Verenigde Staten zijn nog altijd NRPS-paarden actief in de fokkerij en sport. Jaren geleden is een Noord-Amerikaanse afdeling van het NRPS opgezet, compleet met een paar goedgekeurde rijpaardhengsten. Een aantal fokkers is het NRPS nog steeds trouw en de fokproducten laten van zich horen in de sport. Zo won Taryn Anderson onlangs met haar negenjarige ruin Romulus (R. Johnson x Incognito, in Amerika gefokt op Hearts Meadow Farm) een nationale kampioenstitel in de dressuur.

De 28-jarige Taryn had zich de afgelopen twee jaar ook al gekwalificeerd voor de finale van de Adequan competitie. Maar moest deze twee keer aan zich voorbij laten gaan, omdat ze het niet kon betalen... Dit jaar had ze genoeg gespaard om de uitnodiging te kunnen aanvaarden, en dat leverde haar de titels van de Adult Amateur Freestyle op met alle twee haar paarden. 

Het evenement vond plaats van 9 tot 12 november in Lexington (Kentucky). Met Romulus verdiende ze 72.556% in het First Level Freestyle Adult Amateur kampioenschap, wat haar dus de titel opleverde. De muziek die ze gebruikte, komt van The Edge of Glory (Lady Gaga) en Hall of Fame (The Script). "Muziek die zo'n beetje ons verhaal weergeeft", verduidelijkt Taryn. 
De ervaring om nu eindelijk in het Kentucky Horse Park te kunnen rijden, heeft al haar dromen waar gemaakt. "Dat je al drie jaar ontzettend graag hier wilt meedoen, maar niet de mogelijkheden hebt, en er dan uiteindelijk te staan... het is nog mooier dan ik verwachtte. De concurrentie is echt sterk, en ik als provinciaaltje was de eerste dag helemaal overweldigd. Maar ik vind het fantastisch – de geweldige atmosfeer, de wedstrijdringen en alles wat er gebeurt... het is ontzagwekkend, en tot mijn verbazing accepteerden de paarden alles al snel als normaal. De tijd die we hadden om aan de nieuwe omstandigheden te wennen, was voldoende en de paarden hadden echt hun dag, waardoor ze heel expressief hun proeven liepen en ik heerlijk heb gereden. Wacht maar, volgend jaar zijn we er weer!"  

(foto: Susan J. Stickle)

Onze partners