Nieuwsitem

NRPS weer bovenaan in competities

22-01-2018

DE MORTEL (KNHS) - De eerste seizoenswedstrijd van de KNHS Hartog Lucerne Trophy 2018 in De Mortel kwam op naam van Fleur Leemans en haar NRPS-pony Orchid’s Lonette (Kanshebber x Orchid's Cestanii). En de tweede plaats was voor Maud Hanse met de NRPS-pony Country's Boy (v. Country).

“Fleur Leemans reed de eerste ronde echt uit het boekje, zo sterk en zo strak”, vertelt jurylid Joep Raymakers. “Ze had haar pony ook heel goed voor elkaar, ze zit heel stil en reed ook echt netjes. Ze kreeg van mij de hoogste punten en van het publiek een groot applaus.”
Voor de wijze van rijden en haar houding en zit kreeg Fleur van Joep twee keer een 9,5. “Ik heb bewust de punten hoog gehouden dit keer”, legt Raymakers uit. “Het was een heel moeilijk parcours waar er meerderen uitgebeld werden en er veel fouten gemaakt werden. Als ze het parcours uitreden kregen ze van mij al een 7,5. Ze moesten er echt aan werken. Er waren meerdere ruiters die heel goed begonnen en netjes reden, maar in het tweede deel van het parcours in de problemen kwamen.”

Fleur en Orchid's Lonette reden in de tweede manche naar de vierde plaats en pakten daarmee de dagzege. “Dat is mooi om te zien dat degene die het beste rijdt dan toch ook wint. Ik kon ook zien dat de meeste mijn aanwijzingen uit de eerste manche in de tweede goed opgevolgd hadden.”

Maud Hanse eindigde met Country’s Boy op de tweede plaats na de tweede plaats in de tweede manche. Britt Schuttelaar reed met Koka D’Almy de snelste tijd en werd in het eindklassement derde na een zesde plaats in de eerste manche.

DE MEERN - In de eerste wedstrijd van de KNHS-Luzac jeugdcompetitie was de goedgekeurde NRPS-ponyhengst Zeppe van de IJsseldijk (Zodiak x Boyco) onder het zadel van Pam Nieuwenhuis de afgetekende winnaar. 

Bondscoach van de ponyruiters Edwin Hoogenraat had ook genoeg reden om positief terug te kijken op deze eerste competitiewedstrijd. “Het was nog niet extreem hoog,  maar wel een serieuze proef en er werd goed gepresteerd. De ruiters hebben bijna allemaal naar verwachting gereden en ook voor de toekomst zit er een paar fijne ruiters bij. Op weg naar het EK heb ik een bredere groep dan vorig jaar, maar het zijn wel hele jonge kinderen. Het voordeel daarvan is dat ze ook nog paar jaar hebben. Van de EK ruiters van vorig jaar is alleen Pam Nieuwenhuis er nog bij en dat zag er ook nu goed uit. Alle andere kinderen uit het team van vorig jaar zijn er vanwege hun leeftijd uit, dus ik moet een heel nieuw team gaan formeren.” 

Uitslag eerste wedstijd KNHS-Hartog Lucerne Trophy 2018, De Mortel
1. Fleur Leemans, Orchid's Lonette (v.Kanshebber), Drie Beerzen, PC. De
2. Maud Hanse, Countrys Boy (v.Country), Flevoruiters, PC.
3. Britt Schuttelaar, Koka D' Almy (v.onb), Tommix, PC.
4. Hope Van Manen, Uptown Girl L´Eguille (v.Priory Firelight), Roosendaal, PC.
5. Renee Hazeleger, Panfu van de Bisschop (v.Dexter Leam Pondi), Voorwaarts, PC.

Uitslag KNHS-Luzac Jeugdcompetitie Springen De Meern, Pony’s Zware Tour
1. Pam Nieuwenhuis – Zeppe van de IJsseldijk, 0/0 - 32.96 sec
2. Fleur Holleman (Huissen) – Bora-Bora, 0/0 - 36.82 sec
3. Fleur Holleman – Dante, 0/0 – 36.96 sec

Onze partners