Nieuwsitem

NRPS top op KNHS indoorkampioenschap ponydressuur

18-03-2018

Ermelo (KNHS) – Elin's Noncisdador, King Stayerhof's Jango, Orchid's Syria, Don Camillo du Bois en Iduno. Op de laatste dag van de KNHS Indoorkampioenschappen dressuur werd weer eens duidelijk wat een goede dressuurpony's het NRPS momenteel in de sportieve strijd heeft. De topvier van de Z2-DE en de kampioen van de Z1! 

Kampioen in de toprubriek voor de pony’s werd Micky Schelstraete met haar ervaren, NRPS-gekeurde schimmelhengst Elin’s Noncisdador (v. Nostradamus). Al in de eerste proef om de Felix Hippische Juristen Prijs had de combinatie een mooie voorsprong opgebouwd en die stonden ze niet meer af.

Familiefeestje
Micky Schelstraete maakt het familiefeest bij deze KNHS Indoorkampioenschappen compleet. Vorige week won Micky al met de voormalig NRPS-gekeurde Schierensees Mithril (v. Marillion) de titel in het M2 kampioenschap voor de pony’s en moeder Jonna won de titel in het ZZ-Zwaar.
“In de eerste proef reed ik een beetje tam, maar de tweede proef ging het veel beter en was ik heel tevreden met hoe het ging. Ik hoop dit jaar internationaal fijn te rijden en goed te scoren en dan ook op het EK goed te presteren, dat zou wel heel cool zijn”, vertelt de 13-jarige kampioene. Over haar 16-jarige topper vertelt Micky enthousiast “Hij is enorm knap en hij doet altijd zijn best voor je en laat je nooit zitten. Hij kon alles al en heeft mij heel veel geleerd, en daar heb ik ook op mijn andere pony’s veel aan.”
Winnares van het zilver werd Evi van Rooij die met haar King Stayerhof's Jango (v. Kosmo van Orchid's) een heel mooi lichtvoetig beeld toonde in de piste van de Amaliahal. Ook hier een familie feestje, want zusje Nina won eerde vandaag al de titel in de L2 voor A/B pony’s. Beide zussen trainen met hun vader Arthur van Rooij. 
Brons ging naar Sanne van der Pols met EK-pony TC Orchid’s Syria (v. Kanshebber).

Tevreden bondscoach
Bondscoach Monique Peutz was ook aanwezig in Ermelo en tevreden over de verrichtingen van haar ponyruiters. “Ze hebben allemaal gestreden voor wat ze waard zijn. Het waren allemaal mooie küren met weinig fouten er in. Ik ben super blij en ben trots op ze. 
Nu gaan weer rustig toewerken naar het outdoor seizoen, we hebben een brede groep en dat geeft vertrouwen. We zullen eerst wat kleinere wedstrijden rijden om er in te komen en dan staan er nog een paar wedstrijden uit de KNHS-Felix Juristen Cup op het programma. Begin juni is de internationale wedstrijd in Roosendaal de eerste observatiewedstrijd, en dan de finale van de KNHS-Felix Juristen Cup als tweede. Daarna volgt nog een extra wedstrijd in Exloo, en zo werken we toe naar het EK in Engeland in augustus.”

Mooie afsluiter voor Lieke Schoenmakers
Lieke Schoenmakers won met Iduno de KNHS Indoortitel in de klasse Z1 cat. D/E, de Felix Hippische Juristen Prijs. De amazone uit Haaren werd in januari 18 jaar. “Dit was misschien wel mijn allerlaatste wedstrijd bij de pony’s.”
Lieke heeft Iduno (v. Irakion) de afgelopen vier jaar helemaal zelf opgeleid. “Ik had vandaag een goede mix van spanning en ontspanning in de proef. Omdat ik al als zevende moest starten, moest ik best lang wachten op de uitslag. Dat was spannend.” Ze krijgt les van Bianca van Griensven en Theo Hanzon
Lieke en Iduno werden al wel eens Brabants kampioen dressuur, maar een medaille op de nationale KNHS-kampioenschappen wonnen ze nog niet eerder. De titel is een mooie afsluiter van hun carrière. “Dit is mijn laatste jaar bij de pony’s. Misschien dat ik Iduno nog een keer Z2 ga starten, hij is nog niet verkocht, of misschien was dit wel mijn laatste wedstrijd.” Lieke wil zeker actief blijven in de paardensport. “Ik ga straks op zoek naar een jong paard, die ik zelf op kan gaan leiden, dat vind ik toch het leukst.”

 
(foto's: Jacky van Tartwijk)

Onze partners