Nieuwsitem

Kanshebber ook kampioen

25-03-2018

ERMELO - Als vader van toppony's is Kanshebber weer de hengst met de beste resultaten op de recente indoorkampioenschappen. Eigenlijk is hij dus ook een beetje kampioen. Maar de beste NRPS-combinatie bij het springen is de kampioen van de Z-C, Fleur Timmermans met Precious Diamond (Kanshebber x Nieuwmoed's Patrick).

In de klasse Z-DE was Orchid's Lonette (Kanshebber x Orchid's Centanii) met Fleur Leemans de super springende reservekampioen van 24 combinaties, driemaal foutloos en alleen in de barrage nèt iets te langzaam voor de eerste plaats. (foto hierboven)
En in de L-DE bereikte Finta (Kanshebber x Casper) onder het zadel van Louise Verweij een mooie derde plaats. Ook zij maakten geen enkele fout, en lieten de meesten van de 12 deelnemers aan de barrage (uit een deelnemersveld van 30) achter zich. 
Overigens had Kanshebber vorig weekend ook al een statement gemaakt tijdens de indoorkampioenschappen dressuur, waar zijn dochter Orchid's Syria als derde eindigde in de Z2-DE!

Andere succesvolle NRPS'ers bij het springen waren in de L-C Babette Hanse met Inka (v. Bora ox) op de derde plaats (dubbel foutloos) en Yfke Priem met Hentel (v. Dexter Leam Pondi) als negende (met 1 balkje); in de L-DE Marissa Bosch met Diëncer B (v. Country) op de zevende plaats en negende Bertil Platte met Donau (v. Woodstock); in de M-DE Bente Engelen met Excellent (v. El Beauty) met alleen een strafpunt voor tijdsoverschrijding op de negende plaats; en in de Z-DE Deene van de Beedijk met Orchid's Wood Nymph (v. Machno Carwyn), die met één balkje in de eerste manche en een foutloze tweede ronde als zevende eindigde. 

 

(foto's: Melanie Brevink-van Dijk)

Onze partners