Nieuwsitem

Weer NRPS-topdrie

29-04-2018

GEESTEREN - De meest recente selectiewedstrijd van de KNHS Felix Juristen Cup is op naam komen te staan van Micky Schelstraete met de NRPS-gekeurde Elin’s Noncisdador (v. Nostradamus). De combinatie won met een fraaie A-kaderscore van 73,50%.

Sanne van der Pols en TC Orchid’s Syria (v. Kanshebber) volgde met eveneens een A-kaderscore op de tweede plaats. Haar proef werd met 71,75% beloond. Eén van de drie juryleden plaatste de combinatie zelfs aan kop. Shanna Baars werd met Don Camillo du Bois (v. Dornik B) derde met 70,09%, wat een B-kaderscore betekende. 

Jurylid Mathie Boomaars was vol lof over de organisatie en de amazones die hij in de ring kreeg. "We hebben als jury kunnen genieten van een groep enthousiaste amazones en de organisatie was echt prima voor elkaar, dat maakt het zeer prettig om te jureren. De ringen lagen er ook super bij op het terrein van Erve Maathuis. Er was wel sprake van een duidelijke kopgroep waarbij Micky Schelstraete er uit sprong. Zij reed een zeer constante proef en stelde de pony rijtechnisch zeer correct voor. De pony blijft steeds mooi verzameld en mooi in de aanleuning en gaat goed bergop door de baan. Ook nummer twee Sanne van der Pols heeft het rijtechnisch goed voor elkaar. De pony ging zeer lichtvoetig door de baan, ze had nog een paar dingen die iets vloeiende konden, waardoor de score ook nog verder omhoog kan. Nummer drie Shanna Baars reed ook een keurige foutloze proef, met een fijn ontspannen beeld."

Uitslag KNHS-Felix Juristen Cup Geesteren: 
1. Micky Schelstraete (Gemonde) - Elin`s Noncisador, 73.504% 
2. Sanne van der Pols (Abbenbroek) - Orchid`s Syria, 71.752% 
3. Shanna Baars (Nieuw Vennep) – Don Camillo Du Bois, 70.085%

Op 12 mei is de laatste competitiewedstrijd van de KNHS-Felix Juristen Cup in Exloo en op 16 juni de finale in Nieuw en St Joosland

 


(bron en foto: Paardenkrant-Horses.nl, andere bron: KNHS

 

Onze partners