Nieuwsitem

Knock Out is weer "thuis"

30-04-2018

HATTEM - De ponyhengst Knock Out, zesmaal deelnemer aan het EK eventing (waarvan de eerste keer al op zesjarige leeftijd) is terug bij zijn eerste eigenaar, Henk Breunis uit Hattem. Daar mag hij genieten van zijn oude dag, en alsnog weer de fokkerij dienen.

De 17-jarige Knock Out (v. Krimh ox) werd gefokt door mw. I. Majoor-Schiphof uit Nijkerk, uit de Connemara merrie Shannon van de Bosschenhoeve (v. Diplomat). Als zesjarige nam hij voor het eerst deel aan het EK eventing met amazone Robin Breunis. Robin heeft hem opgeleid en een paar EK's met de hengst gereden, daarna werd Leontine Bruin de amazone die met hem aan het EK deelnam. Later nam Levi Driessen de teugels over en bracht hem eveneens uit op het EK. 
Daarnaast heeft de hengst ook met succes ZZ gesprongen. 
Veel nakomelingen heeft Knock Out nog niet, want zijn sportcarrière is tot dusver vóór gegaan. Onder de veertien geregistreerde afstammelingen Simply Brown ster, een merrie uit de halfzus van Kanshebber. Simply Brown is als driejarige geslaagd voor haar ABOP, was als vijfjarige al Z-springen startgerechtigd met amazone Sanne Roos de Vries, en is nu op zesjarige leeftijd aan een carrière in de eventing begonnen. 

Henk Breunis is blij Knock Out terug op stal te hebben, en is van plan hem voor de dekdienst in te zetten via Hengstenhouderij Boeve in Heerde.

Onze partners