Nieuwsitem

NRPS-merrie AC's Donna Carrera elite in België

13-05-2018

Naast de pony’s weten ook de paarden bij het Belgisch stamboek het hoogste niveau te behalen! De negenjarige NRPS-merrie AC's Donna Carrera (Cipriano x Le Roi), gefokt door Aileen Schuurmans uit Nuland, is een van de acht merries in België die dit jaar elite zijn verklaard.

AC's Donna Carrera is als vierjarige bij het NRPS op de keuring gebracht. In De Mortel behaalde ze een eerste premie, en werd ster verklaard op de Nationale keuring. Als vijfjarige is de merrie verkocht naar België en overgeschreven naar het BWP. De nieuwe eigenaars Katrien en Herman Arnauts uit Attenrode stelden AC's Donna Carrera in 2014 voor op de prijskamp van het gewest Tienen voor stamboekopname bij het BWP, en daar werd de merrie meteen eerste  geklasseerd en kreeg een ticket voor de Nationale prijskamp. Zij behaalde toen ook haar exterieurlabel. Haar gezondheidslabel ontving zij in 2017. Haar prestatielabel verdiende zij in de discipline eventing onder het zadel van de EK-kampioen Wouter De Cleene. Zij werd tweemaal Belgisch Eventing Kampioen: in 2014 BK 5YR te Brugge en in 2015 BK 6YR te Nokere. In 2016 werd zij knap vierde op het BK 7YR te Nokere.
AC's Donna Carrera loopt momenteel internationale CIC**-wedstrijden. Zij heeft alles mee om het in de toekomst nog ver te schoppen: drie goede basisgangen, prima springmanieren en een geweldige instelling in de cross.

Klik hier voor het bericht van Equitime met een mooie actiefoto

 

Onze partners