Nieuwsitem

16-jarige Connection D wint CIC*

02-07-2018

MAARSBERGEN (KNHS) – Op het Landgoed Maarsbergen is Nina Hut met haar NRPS-ruin Connection D (v. Cornelis Z) winnaar geworden van de CIC1*. 

In Maarsbergen werd zowel in de 1* als in de 2* rubriek een korte (CIC) als lange (CCI) wedstrijd verreden. Net als alle internationale eventingwedstrijden in Nederland, telde ook deze mee voor de KNHS-Schaap en Citroen Eventing Cup. De enige Nederlandse overwinning dit weekend kwam op naam van Nina Hut die met haar 16-jarige Connection de CIC1* wedstrijd won. In deze grootste rubriek waren ook mooie resultaten voor KNHS Talententeamleden Janneke Boonzaaijer en Sanne de Jong. 

Winnares Nina Hut prijst Maarsbergen als de mooiste wedstrijd van Nederland. “Het is een prachtige omgeving en parcoursbouwer Eric Winter bouwt geweldig mooi. De crossen die hij bouwt nodigen uit om mooi voorwaarts en met ritme te rijden.” Nina Hut heeft de inmiddels 16-jarige Connection D al vanaf zijn derde jaar. Hij stamt van de NRPS-gekeurde Cornelis Z uit de merrie Mardonna H Voltaire x Lucky Boy xx x Millers Grey xx. Hij werd gefokt door A. Dalemans-Gorter. Nadat Nina vorig jaar mei haar bovenbeen gecompliceerd had gebroken, stond ze noodgedwongen lang aan de kant. “Ik wil met deze overwinning vooral vieren dat we weer terug zijn in de sport die de witte pony en ik het liefste doen”, zegt Nina. “Een verdere planning heb ik eigenlijk nog niet. Vorig jaar heb ik ook tweester gereden met hem, maar hij is al wat ouder en eigenlijk wilde ik dat niet meer doen. Dit jaar wilde ik vooral een keer een goede klassering neerzetten in de éénster, dat is nu al gelukt. Nu is het dus tijd om een nieuw plan te maken voor de rest van het jaar. Door mijn beenbreuk kan ik niet meer zoveel rijden, maar gelukkig heb ik ook mijn eventing-sgw specialist shop, want stil zitten kan ik niet. Met de eventingshop ga ik naar evenementen en doen we veel online, dat samen met het paardenbedrijf thuis is een mooie combinatie. In Maarsbergen waren we ook met de shop, super dat de organisatie en de mensen om mij heen zo lief waren om het mogelijk te maken dat ik kon rijden en de shop doen.”

Onze partners