Nieuwsitem

Hoofdrol voor JVR-Horses

09-07-2018

RAALTE - De afd. Overijssel mag weer trots zijn op een mooie keuring met aansprekende kampioenen. Opmerkelijk was wel dat tweederde van de deelnemers en bijna alle kampioenen uit andere provincies afkomstig zijn. Vooral de rijpaarden waren goed vertegenwoordigd.

Bij de rijpaarden was de invloed van de door Christie Jolink en Stefan van Rekum gefokte hengsten onmiskenbaar. Justin Dunkelbraun JVR (v. Johnson) leverde de Reg. A veulenkampioen Just'in Brown (mv. Krack C x Frühling x Dublin, foto hierboven), en van zijn halfbroer Casandro JVR (v. Charmeur) kregen alle veulens plus een tweejarige ruin een eerste premie. De veulenkampioen en de tweejarige Castello JVR (v. Casandro JVR) komen overigens uit dezelfde moeder. Beide hebben een goed exterieur, veel uitstraling en persoonlijkheid, en waardeerden zich nog op in de beweging.

De kampioen van de oudere rijpaarden was de vierjarige stermerrie Jolivia (Fairytale x Ampère) van Betsie Hagens-Hofs uit Varsseveld. Een kapitale merrie, die in beweging nog wat aan kracht mag winnen, waardoor ze zich meer kan gaan dragen. 
De beste driejarige Kaydence Kayliena JVR (Negro x Sandreo x Wellington) is een halfzus van de bovengenoemde hengsten. Deze nog jeugdige merrie is mooi en correct gebouwd en haar ontbreekt het niet aan kracht. Zij heeft een goede bewegingsvorm; nog iets verder uitzwaren en ze is helemaal af.
Veulenboeker-dressuurkampioen van de rijpaarden was Painted Midnight (Painted Pride x Dylon) van B. Bastiaan uit 's Heerenbroek. Een langgelijnd veulen met een mooi hoofd, goede stap en galop en een zeer goede draf. 
Bij de Reg. A springveulens won Chicago van het Grote Blaar de titel, een fokproduct van A.J. Postma-Kamphorst uit Hall, uit de combinatie Casago x Bodinus x Royal Bravour. Exterieurmatig zeer goed en met een excellente galop.

Bij de pony's waren de veulens opvallend afwezig – Overijssel had meestal goedgevulde ponyveulenrubrieken – maar er kon uit twee deelnemers wel een Reg. A veulenkampioen worden aangewezen, namelijk Cocacola (Coelenhage's Purioso x Heidehof's Hero) van W.D. van Gils uit Hooghalen. Nog jong, heel charmant, correct, en met een mooi hoofdje. In draf en galop veel afdruk en schoudervrijheid. 
Daarna werd wel een beste groep driejarige en oudere voorgesteld. Kampioen was de correct gebouwde en fantastisch bewegende Bandita (v. Orchard Boginov), uit de fokkerij van Adri van Esch te Erp. Mw. J. Groenen-Cayers uit Luyksgestel fokte de grote C-pony Bandita uit Butterfly keur; prest. sport (Idzard x Heroij ox x Karola keur; pref; prest.sport&fok v. Oldert's Fastwind). Zeker zo mooi, alleen net iets minder krachtig in de beweging, was de als tweede geplaatste grote D-pony Charming Girl van de Ponderosahoeve, eveneens van Orchard Boginov, uit een moeder van First Stayerhof's Ramzi H x Elegant. Fokker/eigenaar Elise Teunissen uit Oosterhout. 
Jeugdkampioen van de pony's was de tweejarige Isabella du Bois (Goldstar du Bois x Dornik B) van A.C.A.M van den Bosch uit Herwen.

Onze partners