Nieuwsitem

Team EK dressuur pony’s bekend

12-07-2018

Monique Peutz, bondscoach van de Nederlandse dressuurpony’s, heeft de selectie bekend gemaakt waarmee ze naar het EK pony’s in het Engelse Bishop Burton gaat. Het EK wordt verreden van 7 tot en met 12 augustus.
 
Onderstaande NRPS-combinaties zijn geselecteerd voor het EK dressuur pony’s:
- Evi van Rooij (Den Dungen) - King Stayershof’s Jango (v. Kosmo van Orchid's)
- Micky Schelstraete (Gemonde) - Elin’s Noncisdador (v. Nostradamus)

en verder:
- Fleur Prinsen (Achterveld) - Next Black Magic
- Kiki Romney (Poortugaal) - Reedborder Amazing

Eerste reserve:
Thessa Gilbers (Varsseveld) - Baumann’s Despino

In de selectie van Monique Peutz heeft alleen Micky Schelstraete al eerder een EK gereden en ook haar pony Elin’s Noncisdador heeft al ruime EK ervaring. Alle andere combinaties gaan hun debuut maken. Niet een heel ervaren team dus, wel een ploeg waar Peutz vertrouwen in heeft. “Het is een groep mentaal sterke ruiters, die het hele seizoen goed en constant gepresteerd heeft. Ze zijn allemaal op de juiste manier met de sport bezig en ik verwacht dat ze op het EK goed mee kunnen draaien. Ik had heel graag vijf combinaties meegenomen, reserve Thessa Gilbers zit echt heel dicht tegen de rest van de selectie aan, maar helaas kan dat niet.”

Voor de pony’s worden het EK dressuur, springen en eventing gelijktijdig gehouden. Bondscoaches Mans Buurman (eventing) en Edwin Hoogenraat (springen) maken hun selecties later bekend.

Kijk hier voor de website van het EK:
www.bishopburtonponyeuros2018.co.uk/programme

Onze partners