Nieuwsitem

Woodstock begint nieuwe carrière met EK

13-07-2018

FONTAINEBLEAU (KNHS) – De NRPS-gekeurde E-ponyhengst Woodstock is als ruin een nieuwe carrière begonnen met Lilli van den Hoogen.

Woodstock (ook bekend als Orchard Fendt, v. Wengelo's Ricardo) heeft talloze successen behaald in de dressuur bij de paarden met Lonneke en Carlijn Vaessen. Deze foto is van de NRPS Showdag 2017, amazone Carlijn Vaessen.  Eind vorig jaar werd Woodstock gecastreerd om verkocht te worden. Verkocht is hij niet – Eric Koele is volgens de gegevens van de FEI nog steeds de eigenaar – maar een nieuwe amazone heeft hij wel gekregen: Lilli van den Hoogen brengt hem sinds mei dit jaar internationaal uit bij de Children. Bij hun debuut in Compiègne behaalden ze een derde en vierde plaats. 

Lilli en Woodstock doen het zo goed samen, dat Bondscoach Monique Peutz ze meteen maar ingedeeld heeft in het team dat Nederland dit weekend vertegenwoordigt op het EK.  
En de Children hebben gisteren teamgoud gewonnen! De jongste leeftijdscategorie wist met een mooie voorsprong voor te blijven op het Duitse team en dat betekent een gouden teammedaille voor Lara van Nek, Sanne Buijs, Lilli van den Hoogen en Sanne van der Pols.
Monique Peutz vertelt dat ze dit resultaat wel gehoopt maar niet verwacht had. “Ik wist dat ik met een goed team van huis vertrok. Het moet alleen in de ring nog gebeuren. Het zijn jonge kinderen, ze hebben allemaal als volwassenen gereden. Het was een ontzettend spannende wedstrijd.”

Lilli van den Hoogen ging als eerste van start en in het zadel van Woodstock reed zij een goede proef. “Zij vormt nog maar net een combinatie met deze pony. Dit duo heeft veel vooruitgang geboekt. Lilli valt op met haar mooie houding en zit.”

De hoogste score was voor Lara van Nek die 76,15% kreeg toebedeeld. De dertienjarige amazone uit Wijdewormer won verleden jaar ook al teamgoud en is het afgelopen jaar ontzettend gegroeid. 
De eveneens dertienjarige Sanne Buijs won verleden jaar individueel en teamgoud op het kampioenschap en stond er nu weer helemaal met haar Happy Feet. 
Met haar machtige Excellentie is Sanne van der Pols normaal gesproken een combinatie om rekening mee te houden. Een schrikmoment in de galop zorgde ervoor dat de spanning de overhand nam en dit duo niet verder kwam dan 68,46%. 

Voor de Children (kinderen in de leeftijd van 12 tot 14 jaar op een paard of E-pony) vervolgt het programma zaterdag met de individuele titelstrijd. Monique Peutz kijkt vol goede moed vooruit. “Er rijden dit concours 44 mee en er wordt enorm goed gereden. Het mooie aan deze categorie is dat het echt om het paardrijden gaat. Harmonie speelt een hoofdrol. De proeven kennen weinig onderdelen, met één fout is een combinatie weg.  Zo leren kinderen  op jonge leeftijd wat de sport inhoudt en krijgen ze mee hoe belangrijk het fijne paardrijden met een goede houding en zit is.”

Uitslag Landenwedstrijd Children:
Goud Nederland - 224.921
Zilver Duitsland - 223.075
Brons Frankrijk - 207.883

Individuele klassement:
1. Lara van Nek (Wijdewormer) - Fariska, 76.154 %
2. Sanne Buijs (Heusden Gem Heusden) - Happy Feet, 75.615 %
3. Isabelle Dülffer (GER) - Ben Kingsley, 75.385 %

7. Lilli van den Hoogen (De Meern) - Woodstock, 73.154 %
19. Sanne van der Pols (Abbenbroek) - Excellentie, 68.462 %

Onze partners