Nieuwsitem

Complete uitslag Divoza-finale

23-08-2018

PUTTEN - De complete uitslag van de Divoza finale heeft even op zich laten wachten, maar de KNHS heeft hem (met excuses) alsnog gepubliceerd. Op deze lijsten is te zien dat er nog meer NRPS'ers goed hebben gepresteerd.

In de eerste finaleproef van de vierjarige mocht Notting Hill C-Two DVB (v. FS Numero Uno), die met Carmen van Delden uiteindelijk zilver won, als eerste opstellen met 82,5. Twee afstammelingen van Don Cremello du Bois eindigden ex aequo op de vierde plaats, de NRPS'er Domingo du Bois met Skye Plasman en de Welsh geregistreerde Don Diamond met Hanna Neefs. Zij scoorden 75 punten. In de finalerond met de gastruiters presteerde Domingo du Bois zo goed dat hij opklom naar de derde plaats met totaal 81,88. 
Als negende (van 21 combinaties) de goedgekeurde NRPS-hengst Davinci (v. Dylano du Bois) met Senna van de Gevel. 

Bij de zesjarige was van begin af aan duidelijk dat de NRPS-hengst Don Davino Horse Point (v. Don Carino du Bois) met Kim Noordijk zou gaan winnen. In de eerste ronde scoorden ze maar liefst 88 punten (nr. 2 kreeg er 78), en ook onder de gastruiters liet Don Davino Horse Point er geen twijfel over bestaan wie (voor de derde keer in zijn loopbaan!) de titel verdiende. Maar op een mooie vierde plaats met 76,5 zien we First Hummer (v. FS Mr. Right) met Rianne Ashley Ubels. En zevende met 73,5 werd de hengst Goldstar du Bois (v. Golden Rock) met Sterre Jansen.
Verder hadden zich bij de zesjarige geen NRPS'ers gekwalificeerd. 

Bij de vijfjarige deden maar twee NRPS'ers mee, en zij konden deze keer niet voldoende overtuigen voor een hoge plaatsing.

Onze partners