Nieuwsitem

Leuns Veld's Winston jr. Hippiadekampioen

26-08-2018

ERMELO - Gisteren is de 4-jarige, NRPS-gekeurde ponyhengst Leuns Veld Winston jr. met Gioia Lub Hippiadekampioen geworden in de L1-dressuur. 

Voor de Hippiade hadden zich weer flink was NRPS-combinaties gekwalificeerd, en zij zijn veelal bovenin de uitslagenlijsten terug te vinden. Toch waren er maar twee NRPS'ers die met de kampioensversierselen werd getooid. Dat was dus allereerst de pas vierjarige Leuns Veld Winston jr. (v. Leuns Veld's Winston), die vorig jaar bij het NRPS werd aangewezen en komend najaar op het verrichtingsonderzoek wordt verwacht. De score die Gioia en Winston jr. lieten noteren, was 69,778%. 
En verder werd de bekende C-pony Starlight (v. Kinka's Boy) met Nick van Doorn kampioen van de B-dressuur cat. C.

In de Z2-dressuur belandde EK-combinatie Micky Schelstraete en de NRPS-gekeurde Elin's Noncisdador (v. Nostradamus) op de derde plaats in de kür, waarvoor ze zich in de eerste proef hadden gekwalificeerd met een eerste prijs. De Z2-proef werd in twee ringen verreden en in de ring van Micky en Sco eindigde Del Piero (v. De Vito II) met Tatum Nugteren als vierde. 
Don Davino Horse Point (v. Don Carino du Bois) en Kim Noordijk, vorige week nog voor de derde maal winnaar van de Divoza finale voor jonge dressuurpony's, stond bij twee juryleden op plaats vier. Maar het derde jurylid dacht daar heel anders over (12e) en dat heeft het percentage nogal gedrukt. Waardoor de combinatie 7e werd (er waren 6 prijzen) en geen kür mocht starten...
Op de 9e plaats de nog jonge maar veelbelovende combinatie Jill Bogers met Zip (v. Zodiak).
In de andere ring eindigde Majos Cannon (v. Marchi) met Senna Evers op de tweede plaats. Devill's Kiss Naoni (v. Don Cremello du Bois) met Morgan Walraven kreeg de vierde prijs. Vijfde Navarone van de Beekerheide (v. Neptune van de Beekerheide) met Rowena Weggelaar en zesde Viva la Bam (v. Vitano) met Nikki van de Borne. 
Deze laatste twee lieten zich ook in de kür van hun beste kant zien en eindigden daarin als vijfde en zevende. 

Micky Schelstraete had nog een troef in de strijd, de voorheen goedgekeurde hengst (nu ruin) Schierensee's Mithril (v. Schierensee's Marillion). Met hem werd ze vierde in de Z1 (67,745%). Zesde in die klasse en net precies buiten de prijzen, was Isala's Arielle (v. Kosmo van Orchid's) met Anniek van Dulst. 

In de M2-DE werd de NRPS-geregistreerde Golden Challenge (v. FS Golden Moonlight) met Jolien Felix reservekampioen. Op de vierde plaats stond I.D (v. Idzard) met Demi Feijs, en zevende werd Ti Sento (v. Blyton) onder het zadel van Laura van Gennip.

Reservekampioen van de M1-DE was Bono van de Manuhoeve (v. Baccarav van de Corijon) met Marit Heikens. En op de vijfde plaats in die klasse stond Orchid's Erno (v. Krimh ox) met Rowena Weggelaar.

In de gecombineerde klasse M1/M2 cat. C liefst drie NRPS'ers in de top 7. Op de vierde plaats Veenstra's Annemieke (v. Le Matsjo) met Mick van der Kort. Op de vijfde plaats gevolgd door oud-Nationaal kampioen aan de hand Joyce BEVS (v. Orlando) met Benthe Meijerink in het zadel. Joyce BEVS heeft vorig jaar een topscore behaald in de ABOP en doet het super in de sport. ls zevende staat de Neron-dochter Minouche genoteerd, met amazone Anouschka Marinissen.

In de L2-DE zien we de voorheen goedgekeurde hengst Vlegel (v. Volltreffer) met Jasmijn Swennenhuis op de zevende plaats, en in de L1-C eindigde Nanouk (v. Isarco) met Roos van Oosten als derde. Devierde plaats in de B-C was voor No Limit (v. Neptune van de Beekerheide) met Lisa Nieuwenhuis.

Onze partners