Nieuwsitem

Blikvangers op Late Veulenkeuring

23-09-2018

LUNTEREN - De Late Veulenkeuring bracht zaterdag een aantal blikvangers voor het voetlicht, pony's en paarden die we nog gaan terugzien. Het werd een prachtige, opmerkelijk "panterbonte" slotdag van het keuringsseizoen.

Onder de veulens die na 1 juni zijn geboren, waar deze keuring oorspronkelijk voor bedoeld is, werden vijf kampioenstitels verdeeld. De panterbonte Isala's Linnaeus, geboren op 5 augustus,  trok daarvan de meeste aandacht. Het is een zoon van Leuns Veld Winston Jr. uit de oud-Nationaal kampioene Isala's Solène keur; pref. (Krimh ox x Sonny af Højmark) van mw. S. Miezgiel uit Biddinghuizen. Wat een sterk, goed ontwikkeld veulen (zeker voor zijn leeftijd), wat een afdruk, ruimte, elastiek en schakelvermogen in de beweging. 
Bij de Reg. A ponyveulens kon ook al zo'n aansprekende kampioen worden gehuldigd, in de persoon van Chakir "S" (v. FS Champion de Luxe). Ook dit hengstveulen komt uit een oud-Nationaal kampioene, nl. Amira "S" keur (Kasanova van Klaverborch x Highlight). Fokker/eigenaar van allebei is Henk Strik uit Oss. Chakir heeft een mooi exterieur en veel uitstraling, is goed bespierd en kan zeer goed stappen. De draf kenmerkt zich door veel afdruk en schakelvermogen; in galop mag hij zich wat meer gaan dragen. 

Rijpaardveulens
Bij de rijpaard dressuur veulens Reg.A maakten de nakomelingen van de hengsten van Christie Jolink weer indruk. De kampioen Elafonisi GT (v. Casandro JVR), heeft een goed type met veel bloeduitstraling en een mooi front. De stap is goed, draf en galop zijn zeer goed. Het beenwerk doet naar verhouding wat fijn aan. De moeder is een panterbonte merrie van Palousa Convenance x Palousa Santos, fokker en eigenaar N. Tolkamp uit Varsseveld. 
Bij de Reg. A springveulens ging de titel naar Jessico (Johnnie Walker VDL x Rubiquil) van mw. J. Borst-Zwart uit 't Veld; de veulenboekerkampioen (dressuur) was Liberty van de Uylenhoeve (v. Formidable) van I. Uylenbroek uit Elp. 

Predicaten
Merries die in aanmerking komen voor een predicaat of predicaatverhoging, maar op de Nationale keuring met attest afwezig waren, kregen hier nog een kans. Dat leverde nog totaal zeven keer de ster op, en de volgende vijf merries werden keur verklaard: Beauchanel (FS Champion de Luxe x Blyton) van Kees Op 't Hoog uit Moergestel; Miss Valentine (Kanshebber x Nobility), fokker P. Verkerk en eigenaar G. Schuttert, Ommen; Isala's Nuage (foto) (v. King Kadanz uit bovengenoemde Isala's Solène) van mw. Miezgiel; Delinosa (Wittinger VDL x Tenerife) gefokt door H. Schut uit Grootegast en eigendom van J. Klomp, Ursem; en Trista (Valentino x Ino-Matcho) van De Smelthehoeve in Hoogersmilde.

Onze partners