Nieuwsitem

Spielberg bovenaan in de lijst voor aankomende dressuurverervers

10-10-2018

Op HorseTelex wordt op basis van de sportresultaten van alle nakomelingen en een deel van de kleinkinderen een index berekend van aankomende dressuurverervers. Spielberg voert momenteel de lijst met dressuurpaarden aan, waarbij heel andere grote hengsten achter zicht laat. De lijst kent twee klassen: A en B. Klasse A is voor hengsten met minimaal 15 nakomelingen in alle leeftijden, klasse B is voor hengsten met minimaal 10 nakomelingen met een leeftijd tot 12 jaar. In de klasse B staat Spielberg nu bovenaan. 
Lees ook het artikel op Horses.nl en in De Paardenkrant.

Spielberg is in 2009 goedgekeurd bij het NRPS. Hij is een nakomeling van Sunny-Boy x Rosier. De in Duitsland gefokte hengst is in eigendom van Team Nijhof.

Dat hij bovenaan de index staat heeft hij te danken aan het succes van zijn nakomelingen, die actief zijn tot op Grand Prix niveau. Zelf is Spielberg actief geweest tot op ZZ-Zwaar niveau. Zowel Spielberg zelf als zijn nakomelingen worden gezien als paarden met een nuchter en meewerkend karakter. Eerder dit jaar heeft het NRPS een 9- jarige zoon van Spielberg goedgekeurd, San Marino TK (Spielberg x Chronos). Deze hengst neemt momenteel deel aan het verrichtingsonderzoek.

Toen Spielberg net begon met deken heeft Eugène Reesink veel reclame voor de hengst gemaakt, om de dekkingen te promoten. Spielberg heeft nog altijd een speciaal plekje bij Eugène door de mooie herinneringen die hij heeft aan de hengst, net zoals de hengsten Florret As en Florencio die ook als jonge paarden bij het NRPS goedgekeurd zijn.

Onze partners