Nieuwsitem

Eerste winstpunt in GP voor Buur's Palusha

04-11-2018

BENNINGBROEK - Leonie Buur-de Rooij en haar zelfgefokte kleine E-pony Buur's Palusha (v. Painted Black) hebben hun eerste winstpunt behaald in de Grand Prix dressuur.

Voor Leonie is dit een enorme mijlpaal. Zij heeft er altijd van gedroomd met Palusha GP te rijden, en daar hard voor gewerkt. Palusha keur; prest.sport is nu 15 jaar en heeft als vierjarige een veulen gebracht, Buur's Mexx voorl. keur (v. Kasparow). Daarna heeft ze altijd in de sport gelopen. Leonie fokte haar bruine topper uit de 1.45 m hoge Wisper keur; pref; prest.sport (Eagle x Apollo van Heel ox) van haar schoonvader Jan Buur. Wisper komt uit een Haflinger moederlijn en heeft naast Palusha meer goede nakomelingen gebracht. De goedgekeurde ponyhengst Fergie bijvoorbeeld is een kleinzoon van Wisper uit haar dochter Buur's Bo Jangles (v. Isarco). 
Leonie heeft Palusha met hulp van Sandrine van Rees helemaal zelf naar dit niveau opgeleid en het is een unicum. In Duitsland komen wel eens pony's met volwassen ruiters in de hoogste dressuurklasse uit, met name goedgekeurde hengsten. En in Amerika zijn er speciale rubrieken en competities voor volwassenen op pony's, tot op het hoogste niveau. Maar in Nederland is het bepaald niet gebruikelijk met een pony hoger dan ZZ-L te starten, en zeker tot de Grand Prix zijn nog niet veel pony's gekomen in de geschiedenis van de Nederlandse dressuursport. 

Op horses.nl staat een leuk interview met Leonie: klik hier

Onze partners