Nieuwsitem

Zapp VR naar Orchid's

09-11-2018

ZEELAND - De NRPS-goedgekeurde ponyhengst Zapp VR gaat de fokkerij van Orchid's verrijken. Carla en Paul van der Laar moesten na het overlijden van Kanshebber versneld op zoek naar een nieuwe hengst, die ze hoe dan ook al konden gebruiken om de dochters van Kanshebber te dekken. De nieuwe aanwinst Zapp BR is een veelbelovende kandidaat voor deze rol, en kan op zijn beurt waardevolle genen toevoegen aan de toch al zo succesvolle fokkerij van Orchid's. 

Zapp stamt van springponyvererver Zodiak uit Sabina ster; pref. v. Mufaq ox x Nimb ox x Ismaël ox. Hij werd gefokt door Loes Vermeulen uit Drachten en in 2011 als vierjarige op de keuring voorgesteld en goedgekeurd. Daarna is hij meteen, en met veel succes, de sport in gegaan. Hij heeft daardoor nog weinig gedekt, maar zijn eerste veulens destijds waren veelbelovend. 
In Nederland heeft Mieke Naberink hem in Z1-dressuur en Z-springen uitgebracht en met Thierry van Reine heeft hij succesvol internationaal eventing gelopen (zilver op het NK). In Duitsland werd Zapp daarna winnaar van het Warendorf Bundeschampionat der Vielseitigkeit 2017! 
En nu staat de grote D-pony dus in het dorp Zeeland (N-Br) bij de paardenmelkerij. Waar hij in de eerste plaats de kans krijgt met de kwaliteitsmerries van Orchid's een nieuwe generatie toppony's voort te brengen, maar waar andere fokkers ook met hun merries terecht kunnen. 

Onze partners