Nieuwsitem

Zeppe van de IJsseldijk vierde in GP

18-11-2018

OPGLABBEEK - Op het CSI Youth reden diverse NRPS-pony's mee, en de beste prestatie kwam van Pam Nieuwenhuis met Zeppe van de IJsseldijk: vierde in de GP.

Na het winnen van de inloopproef op donderdag (67 deelnemers) bereikten Pam en Zeppe (v. Zodiak) de volgende dag een mooie derde plaats in het tweefasen 1.25 m. In de GP (1.30 m) plaatsten ze zich met nog vijf anderen met een foutloze omloop voor de barrage. Daarin viel jammer genoeg een balk, maar de vierde prijs behaalden ze wel.
Net buiten de prijzen (13e) viel Sarah de Kraker met Kerwin van Orchid (Kanshebber x Kantje's Carlando), doordat ze behalve een balkje ook 1 strafpunt voor tijdsoverschrijding lieten noteren. Maar niettemin een knappe prestatie in dit deelnemersveld vol routiniers, voor een combinatie die nog maar net internationaal start. Sarah en Kerwin hadden op donderdag al een foutloos tweefasenparcours 1.20 m gereden.
In de GP stond direct na Sarah en Kerwin nog een NRPS-Orchid's-combinatie met 5 strafpunten, dat was de Belgische Charlotte Frederick met Orchid's Colyne (Kanshebber x Brandy III).

Heel constant presteerde verder Logan Fiechter met Kailey van de Beekerheide (Kantje's Ronaldo x Leunsveld's Elegant). Deze combinatie behaalde een vierde en twee vijfde prijzen in de lichte tour.
Op vrijdag behoorde Anne Feenstra met Knud van Orchid's (Kanshebber x Kantje's Carlando) in het tweefasen 1.15 m tot de prijswinnaars. In de tweede fase van dezelfde rubriek maakte Amber van Marle met de 20-jarige (!!) Zebrano (Zodiak x Boyco) jammer genoeg een springfout; hun tijd was anders ook goed geweest voor een prijs.

Onze partners