Nieuwsitem

Weer NRPS'ers bovenaan

25-11-2018

LICHTENVOORDE - Vooral in de eerste proeven kaapten veel NRPS-ponycombinaties de prijzen weg op Jumping De Achterhoek. 

Op vrijdag begon de Zware tour van de ponyruiters met de Take your own line-rubriek. Yannick Janssen van Grunsven trakteerde zich daarin bijna op een verjaardagscadeau. Hij ging lang aan de leiding met Kodiak van Orchid's (Kanshebber v Kantje's Carlando), totdat Pam Nieuwenhuis aan het einde van het deelnemersveld net wat creatiever was in haar lijnen en ruim twee seconden onder de tijd dook met haar ‘professor’, de NRPS-goedgekeurde Zeppe van de IJsseldijk (Zodiak x Boyco). (foto thumbnail op homepage, fotograaf Jeroen Spoolder)
“Ja, als Zeppe een hindernis ziet, dan gaat ie gewoon. Op zich vind ik het rijden van een normaal parcours misschien fijner dan zelf je lijnen uit te kiezen, maar als je wint is het altijd leuk. Voor het publiek was het ook mooi om te zien. Als ruiter moet je je pony goed inschatten wat wel en niet kan. Met mijn andere pony Soraya, die iets sneller onder de indruk is, heb ik een andere volgorde van hindernissen gereden dan met Zeppe.”
Net buiten de prijzen viel Anne Feenstra met Knud van Orchid's (Kanshebber v Kantje's Carlando).
Op zondag in de GP zat het allemaal niet zo mee voor de NRPS'ers en eindigde de beste als 13e: de Britse Alice Roos Weightman met Epapke (Baldwin B x Zeus). Op de 15e plaats Cheyenne Meijers met Special Lady. Beide met een balkje.

Ook de inloopproef van de Lichte tour, een tweefasen, kwam op naam van een NRPS'er, te weten Logan Fiechter met Kailey van de Beekerheide (Kantje's Ronaldo x Leunsveld's Elegant)(foto hierboven, fotograaf Jeroen Spoolder). Zij reden foutloos en razendsnel: 29.20 sec. tegen 30.53 van de als tweede geplaatste combinatie. Op de negende plaats Emile Drenth met Oscar van de Beekerheide (orchid's Floris x Isarco). Ook nog tot de prijswinnaars van de grote rubriek behoorden Amber van Marle met Zebrano (v. Zodiak) en Maud Hanse met Countrys Boy (v. Country). Deze laatste combinatie was zaterdag foutloos en met een 9e plaats de beste NRPS'er in het 1.15 m klassiek met barrage. Logan en Kailey hadden daar een balkje in de barrage maar behoorden nog tot de prijswinnaars.
Op zondag reikte de Ierse combinatie Orla Duffy met Sunny (v. Sunny) tot de derde plaats in het 1.15 m direct op tijd. Reservekampioen Indoor én Outdoor 2018 Fleur Leemans met Orchid's Lonette (Kanshebber x Orchid's Cestanii) moest genoegen nemen met de 14e plaats.Onze partners