Nieuwsitem

Hans Peter Minderhoud Indoorkampioen met Rubels-zoon

04-03-2019

ERMELO - Met de Rubels-zoon Zanardi is Hans Peter Minderhoud KNHS-indoorkampioen in de zware tour geworden.

De eerste dag van de KNHS indoorkampioenschappen is afgesloten met de Grand Prix. In deze rubriek kwamen 13 combinaties aan start. TeamNl ruiter Hans Peter Minderhoud scoorde 72,319% met Zanardi (mv. Avignon x Enfant de Normandie) en is daarmee de kampioen zware tour van het indoorkampioenschap.
‘’Ik vond de draf goed gaan en de piaffe en passage waren goed. In de galop zaten er nog te veel rommeltjes”, vertelt de kampioen. “Afgelopen december hebben we in Madrid gestart en de volgende wedstrijd waar ik aan start kom is Indoor Brabant dus vandaag was een mooie gelegenheid om Zanardi nog een keer te starten. Het is voor hem belangrijk dat we regelmatig de ring in rijden, omdat hij soms een beetje een boef kan zijn, en hij wedstrijdritme nodig heeft. Aan de andere kant is hij ook heel braaf, het is een hengst maar je kunt er gerust 25 merries naast zetten, daar geeft hij niets om."

Voor Minderhoud heeft deze overwinning met de Rubels-zoon een speciaal tintje. In 2001 en 2002 werd hij met Rubels (hier op een archieffoto) Wereldkampioen van de jonge dressuurpaarden in Verden en naar aanleiding van de behaalde successen met Rubels, is Minderhoud destijds doorgebroken als trainer en ruiter van jonge paard. 
Voor het NRPS was Rubels een van de eerste top dressuurhengsten die voor het stamboek op internationale evenementen reclame maakte. Begin 1999 is hij als driejarige bij het NRPS goedgekeurd en in het najaar sloot hij zijn verrichtingsonderzoek af met bijna uitsluitend Zeer Goed in zijn beoordelingsbalk.
Later bracht eigenaresse Renate Landa de hengst ook bij het KWPN op de hengstenkeuring, waar hij vlot goedgekeurd werd. In de dressuursport heeft Rubels op lichte tour niveau gelopen, maar is door een peesblessure enige tijd uit de running geweest. Net toen hij weer fit was om te presteren, heeft hij in september 2006 bij een ongeval zijn been gebroken en moest worden geëuthanaseerd. Rubels heeft acht seizoenen gedekt en bij het NRPS zijn 37 nakomelingen geregistreerd. Zijn bekendste dochter is Nationaal kampioen aan de hand Rumiranova, die nu als int. GP dressuurpaard in Midden-Amerika loopt. 

Rubels werd in 1996 geboren bij wijlen Henk Spekenbrink in Enter als zoon van Rafürstinels en de naar de Verenigde Staten geëxporteerde merrie Klarinettels (Amethist x Ramiro x Joost).

Onze partners