Nieuwsitem

Quasimodo Z prest.sport&fok wordt keurhengst

04-03-2019

ERMELO - Quasimodo Z heeft internationaal op het hoogste niveau gesprongen, en heeft al in 2011 het prestatie-fok predicaat ontvangen. Dat is voor een hengst een van de belangrijkste onderscheidingen. Maar a.s. zondag op de Hengstenshow wordt hij bovendien keurhengst.

Quasimodo Z (v. Quidam de Revel) heeft een nieuwe eigenaar gekregen in Sjaak van der Lei. Niet dat dat de aanleiding is om het keurpredicaat uit te reiken.... maar het is wel iets om even bij stil te staan. Van der Lei kon de bewezen springvererver overnemen van Sytze van Dellen, die met de hengstenhouderij is gestopt. 
Quasimodo Z heeft zelf 1.60 m gesprongen onder het zadel van Morten Djupvik. Hij komt uit de Int. 1.60 m springmerrie Caloma Z (Carthago Z x Libero H x Ramiro, Loma-stam) en heeft nog meer naaste verwanten die int. 1.60-1.55 hebben gelopen. 
In de fokkerij heeft Quasimodo Z zich al onmiskenbaar bewezen met 33 rechtstreekse nakomelingen die 1.60 m springen, en verder 10 nakomelingen in het 1.55 m en 31 die momenteel op 1.50 m presteren of gepresteerd hebben. Van zijn afstammelingen van 10 jaar en ouder komt maar liefst een kwart uit op 1.40 m of hoger niveau!

Quasimodo Z werd in 1999 geboren bij de fokker J.L. Laaners uit Duizel (B) en groot gemaakt door wijlen Ad Goeijers, die heilig in de hengst geloofde en hem in 2002 als driejarige bij het NRPS ter goedkeuring aanbood. Onder het zadel van Morten Djupvik ontplooide Quasimodo Z zich tot het hoogste internationale niveau en bewees intussen in de fokkerij dat hij zijn prestatiegenen ook doorgeeft. De bij het NRPS goedgekeurde Zento is een van zijn goedgekeurde zonen, die op zijn beurt alweer een hoog percentage nakomelingen in de topsport heeft lopen. 
Hoewel de fokkers al snel in de gaten hadden dat ze met Quasimodo Z paarden voor de grote sport konden fokken, en de afstammelingen ook bij andere stamboeken dan het NRPS lieten registreren, is de hengst pas in 2011 erkend door het KWPN.

Wie de nu 20-jarige Quasimodo Z weer eens in levenden lijve wil zien, kan het best zondag 10 maart naar de NRPS Hengstenshow komen. Rond 15.00 krijgt Quasimodo Z het keurpredicaat uitgereikt. Komend seizoen zal hij ter dekking staan bij Hengstenhouderij van Bommel in Aarle-Rixtel.


Onze partners