Nieuwsitem

Jan en Eveline Calis NRPS-Paardenechtpaar van het Jaar

11-03-2019

Jan en Eveline Calis zijn door het NRPS uitgeroepen tot Paardenechtpaar van het Jaar. 
En dat is niet van één jaar, maar van tientallen jaren.

Nooit te beroerd om met een hengst te komen tijdens shows en evenementen, deel nemen met verscheidene taken binnen een bestuur of commissie, dingen organiseren zoals een reis naar Tersk en altijd betrokken blijven.
In 1948 werd Jan geboren in Blaricum, op een boerderij. Het eerste paard was een werkpaard en daarmee werd met een volbloed gedekt en toen Jan 23 was kocht zijn vader de eerste Arabisch Volbloed Nagasaki. Jans vader kwam te overlijden en Jan kon Nagasaki behouden en kocht 2 belangrijke merrie’s Tajna en Safra, die aan de basis van de fokkerij van Zenith Arabians liggen.
In 1986 leert Jan Eveline kennen en inmiddels zijn ze ook alweer ruim 25 jaar getrouwd (1997).
Gelukkig is Eveline ook verzot op paarden en samen maken ze Zenith Arabians groot. Eveline brengt ze uit in de sport en Jan, bekend onder de naam “Flying Dutchman” brengt en traint de Arabieren van derden voor belangrijke nationale en internationale shows in Europa maar ook in Quatar, Jordanië, Polen en Rusland.
Inmiddels liggen deze activiteiten op een iets lager pitje, maar nog steeds bieden ze hengsten aan en kom je ze overal tegen.
Een hele belangrijke hengst was Nagasaki, dat was immers de hengst waarmee het allemaal begon. Maar ook Lobeke en Dosator zijn bij het NRPS zeer bekend en Lobeke werd op hoog niveau in de sport uitgebracht. Tegenwoordig zijn bij het NRPS de hengsten Lobeke, Sagrand, Mythos, Wynton en Sjacour die onlosmakelijk met de naam Zenith Arabians verbonden zijn.
Voor dit bijzondere echtpaar daarom de NRPS titel: Paardenechtpaar van het Jaar 2018.

Onze partners