Nieuwsitem

Oud-voorzitter Brunekreef krijgt koninklijke onderscheiding

26-04-2019

ERMELO - Naar aanleiding van de "Lintjesregen" op Koningsdag is vandaag bekend geworden dat voormalig NRPS-voorzitter Henny Brunekreef een koninklijke onderscheiding heeft gekregen (Lid in de Orde van Oranje Nassau). 

Onder de leiding van Brunekreef wist het NRPS zich een vooraanstaande positie te verwerven tussen de paarden- en ponystamboeken van Nederland. Binnen de paardenstamboeken was hij een van de eersten die ging werken met hoofdsponsors ter financiële ondersteuning van de organisatie. Het NRPS had met name in de beginjaren geen grote financiële armslag en Hennie wist toch keer op keer de begroting sluitend te krijgen, en leden en vrijwilligers te motiveren om de organisatie te laten groeien. Brunekreef is vijftien jaar voorzitter geweest van het NRPS en heeft, mede dankzij zijn talent om binnen de vereniging de juiste mensen op de juiste posities te plaatsen, in die periode het aantal leden van het stamboek verdubbeld van rond 2500 naar bijna 5500. 

Uiteraard heeft Hennie Brunekreef de onderscheiding niet alleen gekregen voor zijn inzet voor het NRPS. Hij heeft zich zijn hele leven breed maatschappelijk ingezet als vrijwilliger, en heel wat locale en regionale organisaties en projecten in goede banen geleid.

Op de foto v.l.n.r zoon Henry, Henny sr., dochter Renate en de partner van Renate.Onze partners