Nieuwsitem

Chef'Special van de Vennehof eerste NL Sportpony

15-06-2019

ERMELO - De Nederlandse Sportpony, het nieuwe ras binnen het NRPS, is van start gegaan. En Chef'Special van De Vennehof is het allereerste veulen dat in het nieuwe ras is geregistreerd. 

De moeder van dit hengstveulen is Dido van De Vennehof (Machno Carwyn x De Mensinghe’s Rinaldo). Vader is de vijfvoudig EK-springponyhengst Cyklon Texass. In Polen gefokt met de Duitse Rijpony Nando (Nightstar x Nawarro) uit een halfbloedmerrie van Cyma x Santamoss xx. Chef'Special heeft met name via Nando nog wat Arabisch bloed meegekregen (totaal 9,85%) en beschikt verder over een flinke dosis Engels volbloed. Maar bij de Nederlandse Sportpony zijn geen eisen gesteld aan het bloedpercentage; hier gaat het met name om de sportieve kwaliteiten c.q. de verwachtingswaarde op grond van de prestaties van (voor)ouders en verwanten.

Trotse fokkers en eigenaren zijn Caroline en Marnix Brandes uit Markelo. Uiteraard hebben ze bij de inschrijving van het veulen de zak Subli brokken ontvangen, want die actie geldt voor alle veulens van dit jaar en loopt nog steeds!

Onze partners